2022 KIA Sportage yeni yüzüyle merhaba dedi

KIA’nın tanıtım kampanyası ve internete sızdırılan görsellerin ardından sonunda yeni nesil Sportage resmi olarak tanıtıldı. Tasarımı ile seleflerinden tamamen ayrılan 2022 KIA Sportage gittikçe büyüyen SUV pazarında konumunu güçlendirmek istiyor.

Yeni Sportage’ın radikal tasarımı marka tarafından ‘düşündürücü ve cüretkâr’ olarak nitelendiriliyor

Yakın zamanda satışa sunulması beklenen modelde Opposites United adı verilen tasarım felsefesi benimsenmiş. Yeni Sportage’ın bu radikal tasarımı marka tarafından ‘düşündürücü ve cüretkâr’ olarak nitelendiriliyor.

Yeni modeli incelemeye başladığımızda ilk olarak geniş ön ızgara gözümüze çarpıyor. Ön ızgaranın üst bölümünde KIA’nın imza niteliğindeki ‘kaplan burnu’ tasarımı biraz değişime uğramış. Bu değişimi göz ardı etmeyen Koreli üretici, bu bölümü artık ‘dijital kaplan burnu’ olarak adlandırıyor. Geniş ön ızgara yanlarda ise dikkat çekici LED gündüz farları ile çevreleniyor. Bumerang formlu bu LED farların özellikle karanlıkta çok şık görüneceğini tahmin etmek zor değil.

Ön bölümde oldukça radikal bir tasarım benimseyen KIA, aracın yan tarafında ise daha sakin bir tavır takınmış. ‘Opposites United (Zıtların Birleşimi)’ tasarım felsefesi de bize bunu anlatmak istiyordu herhalde. Yan bölümde daha temiz çizgilerle bizleri karşılayan Sportage, arkaya doğru yükselen pencerleri ve arka kapıdan başlayarak stop lambalarına kadar uzanan belirgin omuz çizgisiyle sportif bir karakter ortaya koyuyo

Arka bölüme geçtiğimizde elektrikli EV6 modelini hatırlatan bir tasarımla karşılaşıyoruz. Ancak Sportage’de daha geleneksel bir yapı benimsenmiş. Sportage mevcut neslinde boydan boya uzanan stop lambalarını kullanmaya başlamıştı. Yeni nesilde de bu düzenin devam ettiğini görüyoruz. Yeni Sportage’de bagaj kapağının alt bölümü ile tamponda aynı renklerin tercih edilmesi de dikkatimizi çekti. Plakalığa kadar uzanan bu bölüm ile birlikte aracın yükseklik algısı da artmış. Bunun dışında kullanılan alüminyum görünümlü tampon korumalığı da bu bölüme hareket kazandırmış.

Yeni modelde ayrıca bir de X-Line donanım seçeneği sunuluyor. Bu paket ile birlikte dış bölümde daha farklı bir ön tampona ve SUV karakterini ortaya koyan plastik detaylara sahip olmak mümkün. İç mekanda da ahşap görünümlü metal kaplamalar ve kapitoneli özel koltuk döşemeleri sunuluyor.

İç mekandan bahsetmişken; 2022 KIA Sportage iç mekanda ağabeyinin izinden gitmiş. Çok daha lüks görünen bir iç mekana sahip olan Sportage’de birleşik ekran düzeni ilk dikkat çeken detay oluyor. Henüz bu dijital ekranların boyutlarını bilmiyoruz ancak yeni Sorento‘nun 12.3 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.25 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranına ev sahipliği yaptığını söyleyelim. Sportage’de de benzer boyutlarla karşılaşabiliriz. Tabi ki, bunlar üst donanım paketleri, giriş seviyesinde bu ekranların boyutlarının ne olacağını henüz bizler de bilmiyoruz.

Yeni Sportage’de yapılan en büyük değişiklerden bir tanesi de merkez konsolda meydana gelmiş. Döner bir vites seçici ve sürüş modu tuşlarının yanı sıra koltuk ısıtma ve havalandırma da yine bu bölümden kontrol ediliyor.

Hem içerde hem dışarda tasarımıyla iddialı olan yeni KIA Sportage’nin motor seçenekleri ise henüz açıklanmadı. Ancak, güç ünitelerinden birinin şarj edilebilir hibrit olacağını biliyoruz. İlerleyen dönemde ise 2022 KIA Sportage hakkında daha fazla bilgi sahibi olmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu