Yeni Opel Astra yüzünü gösterdi

Opel, yeni nesil Astra’nın ilk teaser görsellerini paylaştı. Yeni Opel Astra beklendiği gibi markanın yeni tasarım felsefesine ayak uydurmuş.

Tasarımı ile şimdiden merak uyandıran yeni Opel Astra, farklı güç üniteleri ile de öne çıkmak istiyor

Opel CEO’su Michael Lohscheller yeni modelleri hakkında, “Yeni Astra, kompakt segmentteki modelimizin 30 yıllık tarihinde heyecan verici yeni bir sayfa açacak… Yeni nesil Opel Astra’nın güçlü bir izlenim bırakacağından ve markaya birçok yeni müşteri çekeceğinden eminiz.” diye konuştu.

Astra, yeni nesil ile birlikte ‘Opel Vizor’ olarak adlandırılan ince LED günzdüz farlarına ev sahipliği yapan ve ön ızgaranın yerini siyah bir panelin aldığı ön yüze kavuşuyor. İlk olarak Opel Mokka‘da kullanılan bu tasarım ilerleyen dönemde markanın tüm modellerine sıçrayacak gibi görünüyor. Bunun dışında paylaşılan görselden aracın çift renk düzeni seçeneğine sahip olacağını görüyoruz. Oldukça dar açılı fotoğraflar paylaşan Opel, siyah renkli yan aynaları ve A sütununu ise gizlemeye gerek duymamış.

Neyse ki görseller sadece ön bölümle sınırlı değil. Alman üretici, ‘Pure Panel’ olarak adlandırdığı çift ekran düzenini gözler önüne seren bir görsel daha paylaştı. İki geniş ekrana ev sahipliği yapan bu bölümde, bilgi eğlence ekranının sürücüye dönük şekilde açı yaptığını görüyoruz. Sürücü odaklı bu tasarımın oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Bu ekranın altında ise şalter formlu tuşlara yer verildiğini görüyoruz. Opel ayrıca yeni Astra’da fiziksel tuşları en aza indirdiklerini, ergonomik ön koltuklar eklediklerini ve yeni bir direksiyon simidine yer verdiklerini açıkladı.

Tasarımı ile şimdiden merak uyandıran yeni Opel Astra, farklı güç üniteleri ile de öne çıkmak istiyor. Yeni hatchback modelde dizel ve benzinli motorların yanı sıra şarj edilebilir hibrit bir aktarma organı da yer bulacak. Dört tekerlekten çekiş sunan 300 beygirlik bir şarj edilebilir hibrit versiyon da yine gelen iddialar arasında.

Yeni Opel Astra, Peugeot 308‘de olduğu gibi PSA’nın EMP2 platformu üzerinde yükselecek. Yeni modelin hem hatchback hem de station-wagon versiyonlarının sunulacağı da Opel tarafından onaylanmış durumda.

Yepyeni Opel Astra’nın üretiminin, bu yıl içerisinde markanın Almanya’daki Russelsheim’daki fabrikasında başlaması planlanıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu