2021 Mercedes-Benz Citan, 25 Ağustos’ta tanıtılıyor

Uzun süren bekleyişin ardından Mercedes-Benz sonunda Citan’ın tanıtım tarihini belirledi. 25 Ağustos tarihinde tanıtılacak olan 2021 Mercedes-Benz Citan, selefine göre daha güzel bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Gelişen tasarımın yanı sıra yeni Citan teknolojik anlamda da önemli adımlar atmış.

Konforlu bir sürüş vadeden Citan Tourer isimli versiyon da model gamındaki yerini alacak

Alman üretici yeni modelleri hakkında fazla bir ayrıntı vermedi. Ancak paylaşılan teaser görselinde büyük bir Mercedes-Benz amblemine ev sahipliği yapan ön ızgara ile birlikte aracın yüzünü görüyoruz. Arkaya doğru uzanan ön farlara sahip olan yeni Citan’ın LED gündüz farları da oldukça şık görünüyor. Arkaya doğru ilerlediğimizde selefinin aksine çok daha aerodinamik bir tasarıma sahip olan Citan, belirgin omuz çizgisiyle dikkat çekiyor.

Paylaşılan bu karanlık teaser görselinden daha fazlasını çıkarmak oldukça zor. Mercedes-Benz’den yapılan açıklamaya göre yeni Citan her iki yanında da geniş sürgülü kapılara ev sahipliği yapacak. Bunun yanı sıra yükleme hacmi ve iç mekanı ile iddialı olan 2021 Mercedes-Benz Citan düşük yükleme eşiğiyle de kullanıcılarının hayatını kolaylıştırmak istiyor.

Ticari temelli modelin yanı sıra konforlu bir sürüş vadeden Citan Tourer isimli versiyon da model gamındaki yerini alacak. Bu modelin kapsamlı güvenlik donanımlarını da beraberinde getirmesi bekleniyor.

Mercedes-Benz, yeni Citan hakkında ağzını her ne kadar sıkı tutmuş olsa da EQT konseptiyle yeni model hakkındaki ipuçlarını bizlerle paylaşmıştı. Konsept modele göz attığımızda yeni Citan’ın ana hatlarına sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca üç kollu direksiyon simidi, bağımsız bir bilgi-eğlence sistemi ekranı ve parlak metalik yüzeyleri yeni Citan’da da bekleyebiliriz.

Yeni Mercedes-Benz Citan, önceki neslinde olduğu gibi yine Renault Kangoo ile aynı altyapıyı paylaşacak. Bu yüzden iki model arasında da belli başlı benzerlikler olması muhtemel görünüyor. Bu iki model büyük olasılıkla benzer motor seçeneklerine de sahip olacaktır. Alman üreticinin içten yanmalı güç ünitelerinin yanı sıra eCitan olarak adlandırılan elektrikli bir versiyon üzerinde de çalıştığını biliyoruz.

Mercedes-EQ Concept EQT

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu