Land Rover, 600 beygirlik Defender üzerinde çalışıyor

Land Rover, Defender V8’i bu yılın başlarında tanıtmıştı. İngiliz üretici görünüşe göre çok daha performanslı bir model üzerinde çalışıyor.

Performanslı modelin kaputunun altında BMW’den alınan çift turbo beslemeli 4.4 litrelik V8 motor yer alacağı öne sürüldü

MotorTrend’in yaptığı habere göre Land Rover, Defender SVR modelini hazırlıyor. Gelen bilgilere göre bu model V8 versiyona göre daha güçlü olup daha farklı görünecek. Performanslı modelin kaputunun altında BMW’den alınan çift turbo beslemeli 4.4 litrelik V8 motor yer alacağı öne sürüldü. Bu motorun 600 beygirden fazla güce sahip olacağı da gelen haberler arasında.

Güncel Defender V8’de 5.0 litrelik süperşarjlı V8 ünite, 525 beygir güce ve 625 Nm torka sahip. Bu güç ünitesi ile birlikte Defender 90 versiyonu 100 km/s hıza 4.9 saniyede ulaşabiliyor. Bu modelin azam hızı ise 240 km/s olarak açıklandı. Bu değerler göze alındığında SVR versiyonunun önemli bir gelişme göstereceğini şimdiden söyleyebiliriz.

Şuanda model hakkında çok az şey biliyoruz ancak gelen bilgilere göre Defender SVR daha sportif görünüme ve gelişmiş sürüş dinamikleri sunacağını söylemek yanlış olmaz. Defender V8, “çevik, eğlenceli ve duyarlı bir karakter” için özel bir Dinamik moda sahip bir Terrain Response sistemi de dahil olmak üzere bir dizi yeniliği de içerisinde barındırıyor.

Model ayrıca viraj alırken gövdenin yuvarlanmasını azaltmak için daha büyük viraj denge çubuklarına ve revize edilmiş bir süspansiyona da sahip. Diğer öne çıkan özellikler arasında tork yönlendirme teknolojisi ve Sapma Kontrollü Elektronik Aktif Arka Diferansiyel yer alıyor. Yüksek performanslı Defender ayrıca dört egzoz çıkışlı egzoz sistemi ve 15 inçlik disklerle desteklenen 22 inçlik jantlarıyla da öne çıkıyor.

Land Rover, Defender SVR modelini önümüzdeki yıl tanıtmayı planlıyor. Aracın yurt dışındaki değerinin ise yaklaşık 120.000 Euro olmasını bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu