2021 Volkswagen Polo GTI ağabeyinin izinden gidiyor

2021 Volkswagen Polo GTI yüzünü gösterdi. Polo’nun geçtiğimiz aylarda geçirdiği makyaj operasyonunun ardından, sportif versiyon da çok geçmeden tanıtıldı.

‘GTI’ logoları ile hızlı bir araçta olduğunuz her daim hatırlatılıyor.

Tasarımdan başlayacak olursak sportif model, standart versiyondaki aynı değişiklikleri benimsemiş gibi görünüyor. Aynı zamanda yapılan sportif eklentiler ve bal peteği sis farları ile ağabeyi Golf GTI‘ya biraz daha yaklaşmış. Bunun yanı sıra Volkswagen’in yeni IQ Light LED farlarına ev sahipliği yapan Polo GTI’da ızgara aydınlatması eklenmiş. Animasyonlu sinyal lambaları ve stop lambaları ise aracın çekiciliğini artıran faktörler arasında.

Bunların dışında aracı standart versiyondan ayırmak isteyen Volkswagen yeni ve daha agresif tamponlar kullanmış. Ayrıca ön ızgara, ön çamurluklar ve bagaj kapağının ortasında yer alan ‘GTI’ logoları ile hızlı bir araçta olduğunuz her daim hatırlatılıyor.

Kaputunun altı ise makyaj operasyonunun dışında kalmış gibi görünüyor. 207 beygir güç ve 320 Nm tork üretebilen 2.0 litrelik turbo beslemeli motor yeni Polo GTI’da görev yapmaya devam ediyor. 7 ileri DSG şanzıman da yerini koruyor. 6.5 saniyelik 0-100 km/s hızlanma süresi ve 240 km/s’lik azami sürat değerleri değişmeden kalmış.

2021 Polo GTI, standart modelden farklı olarak alçaltılmış bir süspansiyon ve elektronik bir diferansiyel ile geliyor. Ayrıca isteğe bağlı olarak, direksiyon, motor tepkisi ve vites değiştirme ayarlarına sahip VW’nin “Sport Select” süspansiyonu da tercih edilebilecek.

İçeri geçtiğimizde ise GTI modellerin imzası niteliğindeki ekose kumaşlı koltuklar bizleri selamlıyor. Koltuklardaki desenlere uygun şekilde kırmızı dikişe sahip direksiyon simidi de oldukça güzel görünüyor. İç mekanda bolca kırmızı kullanan Alman üretici, kırmızı konsolu mat krom detaylarla süslemiş. Araçtaki en önemli değişiklik ise 8 inçlik dokunmatik ekrana sahip yeni bilgi-eğlence sistemi oluyor. Discover Pro sistemi ile birlikte bu ekranı 9.2 inçe yükseltmek de mümkün. Sürücü profillerini Bulut’a kaydetme seçeneği sunan sistem Apple CarPlay ve Android Auto destekleri de sunuyor.

2021 VW Polo GTI, ilk kez VW IQ.Drive çatısı altında yarı otonom sürüş özelliklerini içeriyor. Öngörülü adaptif hız sabitleyici, şerit takip asistanı, radar ve birçok özellik ile birlikte yeni Polo GTI, sürücünün yükünü hafifletmeyi hedefliyor.

Henüz 2021 Volkswagen Polo GTI hakkında resmi bir tanıtım tarihi ya da fiyat bilgisi elimize ulaşmadı. Ancak önümüzdeki aylarda bu ateşli hatchback modelin Avrupa’daki showroomlardaki yerini alması muhtemel görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu