Citroen DS elektrik ile buluştu

1955 ile 1975 yılları arasında üretilen Citroen DS, tüm zamanların en güzel otomobillerinden biri olarak kabul ediliyor. Farklı tasarımıyla bir döneme damga vuran klasik otomobil şimdi Electrogenetic isimli bir firma tarafından elektrikli bir otomobile dönüştürülebiliyor.

Resimlerde gördüğünüz 1971 model Citroen DS artık bir elektrikli otomobil

İngiltere merkezli şirket, orijinal sürüşünden ödün vermeden sessiz ve sıfır emisyonlu bir sürüş deneyimi sunan elektrikli Citroen DS’yi tanıttı. Resimlerde gördüğünüz 1971 model Citroen DS artık bir elektrikli otomobil. Klasik otomobil egzoz çıkışlarının olmaması ve DS EV Electronique logosu dışında neredeyse aynı görünüyor. İç mekanda da ikonik tek kollu direksiyon dahil olmak üzere hemen her şey korunmuş.

Asıl değişiklik ise tabi ki kaputun altında yatıyor. Eski 2.0 litrelik motor yerine Hyper9 imzalı 122 beygir güç ve 235 Nm tork üretebilen elektrikli motor yatıyor. Gücü ön tekerleklere ileten modelde manuel şanzıman da yerini korumuş.

Electrogenetic’in yaptığı açıklamaya göre Citroen DS, 48.5 kWh’lik batarya ile 225 km’lik menzil sunuyor. 29 kW’lik şarj cihazı ile elektrikli otomobili yaklaşık iki saatte tamamen şarj etmek mümkün. Bu sürenin klasik bir elektrikli otomobil için oldukça iyi olduğunu söyleyebiliriz. Daha fazla menzil isteyenler için ise 322 km’lik menzil sunabilen bir batarya da seçenekler dahilinde.

DS’nin en önemli özelliği, sürüş konforuyla bilinen hidro-pnömatik süspansiyonuydu. Önde bir içten yanmalı motor olmamasına rağmen, Electrogenic, orijinalinin gürültülü mekanik ünitesinin yerini alan yeni bir sessiz elektrikli pompa sayesinde aracın sürüş karakterini korumayı başarmış.

Electrogenic’in Direktörü ve Kurucu Ortağı Steve Drummond’a göre, bu elektrikli dönüşümlerin amacı arabanın orijinal özelliklerini geliştirmek. Drummond bu nedenle, Citroen DS’in “elektrikli bir dönüşüm için ideal olarak uygun” olduğuna inanıyor. Yönetici bu konuda ise “sessiz güç aktarma sistemi, sakin sürüş deneyimine katkıda bulunuyor ve otomobilin karakterine mükemmel bir şekilde uyuyor”. ifadelerini kullandı.

Electrogenic, Jaguar E-Type, Triumph Stag, Morgan 4/4, Hudson Commodore, Volkswagen Beetle ve Rolls-Royce Silver Shadow dahil olmak üzere daha önceki birkaç projeyle, klasik bir otomobili elektrikli otomobile dönüştürmüştü.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu