Lamborghini Aventador SVJ olmak isteyen Honda Civic

Süper otomobil replikalarını şimdiye kadar sitemizde birçok kez sizlerle paylaştık. Çoğu zaman kötü replikalarla karşınıza çıkıyorduk ancak bu haberimizde daha iyi bir replika bizleri karşılıyor. Dream Customs India adındaki küçük bir Hintli firma, 8. nesil Honda Civic’i alarak onu başarılı bir şekilde Lamborghini Aventador SVJ modeline dönüştürmüş; en azından ilk bakışta.

Diğer replikalardan farklı olarak, bu modelde iç mekana da özen gösterilmiş

Aventador’un ortadan motorlu süper otomobil oranlarını ve çizgilerinin taklit edildiği Honda Civic’te tam bir gövde kitine yer verilmiş. Otomobilin tamamlanması ise 25 gün sürmüş. Araca yandan baktığımızda çamurluk/lastik kombinasyonu dışında başarılı bir yol izlendiğini söyleyebiliriz. Birer spacer ile daha iyi bir görünüm elde edebilirler.

Ön bölümde ise SVJ’nin agresif burnu ve çift girişler dikkat çekiyor. Arka bölümdeki sahte egzoz çıkışlarını beğendik ancak spoyler konusunda yanı şeyi söyleyemeyeceğiz. Yer verilen ekstra LED aydınlatma grubuyla da maalesef orijinal modelden uzaklaşılmış.

Diğer replikalardan farklı olarak, bu modelde iç mekana da özen gösterilmiş. Eğimli orta konsolda yer alan dokunmatik ekran, Lamborghini markalı bir direksiyon simidi ve yeniden tasarlanmış bir ön konsol ile iç mekan konusunda da kesinlikle fazla mesai harcanmış. Bu bölümde aracın foyasını ortaya koyan tek şey olarak gösterge panelini sayabiliriz.

Her ne kadar görsel olarak Lamborghini Aventador SVJ modeline benzemiş olsa da kaputun altında Honda’nın atmosferik VTEC motoru yatıyor. SVJ’nin 770 beygir güç üretebilen 6.5 litrelik V12 motorunun sunduğu performansla tabi ki karşılaştıramayız. Ancak yine de iyimser bir girişim olduğunu söyleyebiliriz.

Bu replika, Dream Customs India’nın ilk çalışması değil. Firma daha önce de Honda Accord ve başka bir Civic ile Lamborghini replikaları üretmiş. Önceki videolarına baktığımızda önemli bir ilerleme kaydettiklerini söylemek mümkün. Gelecekte daha başarılı replikalarla karşımıza çıkabilirler.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu