Hyundai’den hidrojen yakıtlı spor otomobil

Hyundai, hidrojen yakıt hücreli otomobiller konusundaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Hidrojen yakıt hücreli motorlar konusundaki ısrarını sürdüren Koreli üreticinin 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan Hydrogen Wave etkinliğinde hidrojen yakıtlı spor otomobil modelini tanıtması bekleniyor.

Paylaşılan gizemli otomobil sportif çizgilere sahip

Geleceğe ışık tutan bir etkinlik olarak adlandırılan Hydrogen Wave etkinliğinde sürdürülebilir hidrojen teknolojisi konusunda önemli teknolojiler tanıtılıyor. Koreli üretici de bu fuarda yeni teknolojilerini tanıtacak. Şirket henüz ayrıntıları paylaşmadı ancak paylaşılan video ile bazı planlarını gün yüzüne çıkardı. Tanıtım videosunda hidrojen ile çalışan bir spor otomobil de yer alıyor.

Paylaşılan gizemli model gördüğünüz gibi sportif çizgilere sahip. Her ne kadar kamuflajla kaplı olsa da paylaşılan modelin GT otomobil çizgilerine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Eğimli tavan çizgisi ve ince farları ile şık bir duruşa sahip olan araç, kırmızı fren diskleriyle de sportif karakterini ortaya koyuyor. Bunların dışında şimdilik araç hakkında yorum yapmak oldukça zor.

Spor otomobilin yanı sıra Hyundai’nin bir de hidrojenle çalışan kamyonet planı var gibi görünüyor. Çıkıntılı çamurluklarla birlikte yenilikçi bir tasarıma sahip olan kamyonet oldukça dikkat çekici görünüyor.

Ayrıca şirket, “yeni hidrojen mobilite teknolojisi, yeni nesil yakıt hücresi sistemleri ve otomotivin ötesinde çeşitli endüstrilere yönelik uygulamalar için heyecan verici planlar ve iş stratejileri” ortaya çıkaracağını belirtti. Hyundai’nin fuar sırasında son teknolojiye sahip yakıt hücreli elektrikli araçları, son teknoloji hidrojen uygulama sistemleri ve Hyundai Motor Group iştiraklerinin ürünlerini sergilemesini bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu