Dacia Sandero, Temmuz ayında Volkswagen Golf’ü solladı

Volkswagen Golf yıllardır Avrupa’nın en çok satan otomobili konumunda. İkonik modeli belirli aylarda geçen bazı modeller olsa da yıl sonuna gelindiğinde Alman kompakt hatch yerini kimseye kaptırmıyor. 2021 yılının Temmuz ayında da benzer bir senaryo gerçekleşti ancak bu sefer sürpriz bir model karşı karşıya kaldık. Dacia Sandero, Temmuz ayında başarılı bir satış grafiği çizerek, Golf’ü geride bıraktı.

20.446 adetlik satışla Golf’ü geride bırakan Dacia Sandero büyük bir başarıya imza attı.

20.446 adetlik satışla Golf’ü geride bırakan Dacia Sandero büyük bir başarıya imza atmış durumda. JATO tarafından paylaşılan verilere göre geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Avrupa pazarı %24’lük bir daralma yaşamış. Temmuz 2020’de 1,27 milyonluk satış yapılan pazarda 2021 itibariyle bu rakam 967.830 olarak karşımıza çıkıyor. Pandeminin getirdiği birçok sorunla boğuşan otomobil markaları otomobil üretimi ve satışı konusunda birçok sorun yaşarken Dacia’nın bu başarısı dikkat çekti.

3. nesil Dacia Sandero geçtiğimiz yıl Sandero Stepway ve Logan ile birlikte tanıtılmıştı. Yeni nesil ile birlikte Renault tarafından geliştirilen CMF-B platformuna geçiş yaparak önemli bir adım atan model, başarılı satış rakamlarıyla da yeni platformunun meyvelerini topluyor gibi görünüyor. Çok daha modern platforma geçiş yapmasına rağmen Dacia Sandero, rekabetçi fiyatıyla da özellikle Avrupa’da dikkat çekiyor.

Modern görünümü ve sunduğu kullanışlılık ile öne çıkan Dacia Sandero, yaya koruma ve sahip olduğu sürücü asistanı sistemleri konusunda ise Euro-NCAP’ten aldığı iki yıldızla sınıfta kalıyor. Bunu, modelin rakiplerine göre çok daha ucuz olmasının bir sonucu olarak gösterebiliriz. Ayrıca modelin Avrupa’da sunulan giriş versiyonunda bir bilgi-eğlence sistemi bulunmuyor. Bunun yerine akıllı telefonunuzu bağlayabileceğiniz bir bölme yer alıyor. Bilindiği gibi aynı temeller üzerinde yükselen Renault Taliant da giriş seviyesinde bu şekilde sunuluyor.

Volkswagen’e geçecek olursak; Alman üretici her ne kadar ilk sırayı kaybetmiş olsa da hâlâ Avrupa’nın en çok satan markası konumunda. Alman üretici Temmuz ayı boyunca 19.425 adet Golf ikinci), 17.343 adet Polo (dördüncü), 16.494 adet T-Roc (beşinci) ve 14.170 adetlik T-Cross (yedinci) satışıyla ilk onda en çok modeli olan marka olarak öne çıkıyor.

Temmuz ayının en çok satanlar listesine göz attığımızda üçüncü sırada ise 18.858 adetlik satışıyla Toyota Yaris yer alıyor. Altıncı sırada 14.883 adetlik satışla Hyundai Tucson yer alırken, 13.329 adetlik satışla Dacia Duster sekizinci, 13.283 adetlik satışıyla Ford Puma dokunzuncu sırada kendisine yer bulmuş. 13.134 adetlik satışla Peugeot 2008 ise onuncu sıradan listeye girmiş. Bu on otomobil arasından altı tanesinin SUV olması ise dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu