Oto yıkamada bagaj kapağınızı açarsanız ne olur?

Otomatik araç yıkama istasyonları otomobilleri pratik bir şekilde yıkamamıza olanak sağlar. Birkaç dakika içerisinde araçlarımızı temizleyen bu istasyonları kullanmayanınız yoktur sanırım. Yıkama işlemi sırasında camlarımız kapalı bir şekilde sabırla bekleriz. Peki ya bu esnada yanlışlıkla bagaj kapağınızı açarsanız ne olur ?

Siz siz olun oto yıkamada bagaj kapağınızı açık bırakmayın

Araç yıkama sırasında camların açık kaldığına pek çok kez tanık olmuşsunuzdur. Genelde bu tür hatalar aracın içerisine önemli bir miktarda su girmesi ile sonuçlanır. Bagaj kapağı açık kaldığında ise durumların biraz daha farklı olduğunu görebiliyoruz. Eminiz bu Range Rover Evoque sahibi de camlarının açık kalmasını tercih edecektir.

Olaylar yanlışlıkla aracın bagajının açılması ile başlıyor. Bagajın açılması ile aracın içerisine giren suyu birazdan yaşanacak olan sorunların en küçüğü olarak sayabiliriz. Daha sonra dönen fırçaların bagaj kapağını aşarak aracın arka tarafına doğru geçtiğini görüyoruz. Sonrasında bu bölümde işi biten fırçalar aracın bagajı ile birlikte yükselmeye devam ediyor. Belli bir seviyeye kadar yükseldikten sonra artık fırçanın durmasını bekleyebilirsiniz ancak durum böyle olmuyor. Fırçalar bagajın hidrolik kollarını ve menteşelerini zorlayıp sonunda da sökmeyi başarıyor.

Temiz bir otomobille karşılaşmayı bekleyen araç sahibinin bu manzara karşısında nasıl bir tepki verdiğini bilemiyoruz. Ancak bu hasarın araç sahibine pahalıya patlayacağına eminiz. Asıl şaşırtıcı olan şey ise kimsenin durumu fark edip acil durum butonuna basmaması. Yaşanan bu olay, o butonların boş yere orada olmadığının bir kanıtı niteliğinde.

Bu video TikTok’ta gendosthor adındaki bir kullanıcı tarafından paylaşılmış. Olayın nerede yaşandığını ise bilmiyoruz.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Bı olay Norveç’te oldu. Araç sahibi bagaj kapağını kendisinin açmadığını iddia etti, aslında son ana kadar farketmediğini de itiraf etti. Benzin istasyonu sorumluluk almadı bu konuda

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu