2022 BMW 2 Serisi Active Tourer büyük ızgaraları ile geldi

2014 yılında yollara çıkmasından bu yana yaklaşık yarım milyon adetlik satış rakamına ulaşan BMW 2 Serisi Active Tourer yeni nesliyle 2022 yılında karşımızda olacak. Önümüzdeki Şubat ayında Avrupa’da satışa sunulması planlanan ikinci nesil, BMW’nin tartışma yaratan büyük böbrek ızgaralarına ev sahipliği yapıyor.

Yeni 2 Serisi Active Tourer’a baktığımızda ilk dikkat çeken şey tabi ki büyük böbrek ızgaraları oluyor

Yeni 2 Serisi Active Tourer’a baktığımızda ilk dikkat çeken şey tabi ki büyük böbrek ızgaraları oluyor. Yeni ve daha büyük ızgara tasarımıyla Bavyeralı üreticinin mevcut tasarım diline geçiş yapan 2022 BMW 2 Serisi Active Tourer, daha ince ve şık LED farlarıyla da dikkat çekiyor.

Arka bölüme doğru ilerlediğimizde yeni modelin daha eğimli bir ön cama ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Bunun yanı sıra ikinci neslin genel anlamda daha aerodinamik bir tasarıma sahip olduğu da söylenebilir. Gömülü kapı kolları da bunun bir kanıtı niteliğinde.

Genel anlamda evrimsel bir tasarımla karşımıza çıkan BMW 2 Serisi Active Tourer, arka bölümde de bu çizgisini sürdürüyor. Daha ince LED stop lambalarına ev sahipliği yapan modelin arka tarafta yeni 1 Serisi‘ne atıfta bulunduğunu söylemek yanlış olmaz.

Standart olarak 16 inçlik jantlarla sunulacak olan yeni BMW 2 Serisi Active Tourer’da jant boyutlarını 19 inçe kadar arttırmak mümkün. Luxury Line ve M Sport donanım seçenekleri ile sunulacak olan modelde beklendiği gibi M Sport çok daha sportif detayları içerisinde barındıracak.

İç mekana göz attığımızda ise modern tasarım ve yüksek kaliteli malzemeler hemen kendisini gösteriyor. iX modelinden hatırladığımız kavisli çift ekran düzeni ise iç mekanın hakimi olarak öne çıkıyor. 10.25 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.7 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranına sahip olan kurulum sürücü odaklı tasarımıyla da öne çıkıyor. BMW Operating System 8’e sahip olan bilgi-eğlence sisteminde Android Auto ve Apple CarPlay destekleri de sunuluyor.

Kullanışlılığı ile ön plana çıkan BMW 2 Serisi Active Tourer’da arka koltuklar 130 mm’ye kadar hareket ettirilebilir şekilde tasarlanmış. Bu hareket ile birlikte ihtiyaca göre yeni modelin bagaj hacmini 90 litreye kadar arttırmak mümkün. Bu düzende 470 litrelik bagaj hacmi sunan modelde koltuklar yatırılınca ise 1.455 litreye kadar hacim elde edilebiliyor.

Yeni modelin kaputunun altında çeşitli motor seçenekleri yatıyor. Giriş seviyesi 218i’de 136 beygir güç ve 230 Nm tork üretebilen 1.5 litrelik turbo beslemeli motor yatıyor. 100 km/s hıza 9 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati ise 214 km/s olarak belirtiliyor. Aynı motora sahip 220i modeli 156 beygir güç ve 240 Nm tork üretiyor. 100 km/s hıza ulaşmak için 8.1 saniyeye ihtiyaç duyan aracın son hızı ise 221 km/s olarak açıklandı.

Daha fazla güç isteyen müşterilerin 223i modelinin 2.0 litrelik turbo beslemeli dört silindirli motoru imdadına yetişiyor. 204 beygir güç ve 320 Nm tork üretebilen araç 7 saniyede 100 km/s hıza ulaşıyor. Güçlü modelin azami sürati ise 241 km/s.

Dizel cephesinde tek motor seçeneği mevcut. 218d modelinin 2.0 litrelik turbo beslemeli motoru 150 beygir güç ve 360 Nm torka sahip. 8.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza çıkabilen modelin son hızı ise 220 km/s olarak açıklandı.

Tüm modeller 7 ileri çift kavramalı şanzımanla gücünü yere iletecek. Ancak 220i ve 223i modellerinde şanzımana entegre bir elektrik motoru sayesinde 19 beygire kadar fazladan güç elde edilebiliyor.

2022 BMW 2 Serisi Active Tourer’ın motor gamı önümüzdeki yaz iki yeni şarj edilebilir hibrit seçeneğiyle genişleyecek. Her iki versiyonda da ön tekerleklere gücünü ileten 1.5 litrelik turbo beslemeli motora eşlik eden ve gücü arka tekerleklere aktaran bir elektrikli ünite yer alacak. Toplamda 245 ve 326 beygirlik iki farklı güç çıkışına sahip olan ünitelerin sadece elektrikli kullanımda 80 km’ye kadar menzil sundukları da vurgulandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu