Dolu fırtınasından aracınızı korumak için ne yaparsınız?

Otomobilseverler olarak hepimiz araçlarımıza özen gösteriyoruz ve onları çeşitli tehlikelerden korumaya gayret ediyoruz. Sahip olduğunuz araç bir de Mk4 Toyota Supra ise yapılacak şeylerin sınırı da olmuyor. TikTok’ta yayınlanan bu video da bu durumu çok güzel özetliyor. Gördüğünüz gibi araç sahibi kendi vücudunu dolu fırtınasına karşı siper ederek Supra’sını korumaya çalışıyor.

Dolu fırtınaları özellikle son zamanda Türkiye’de de birçok otomobilin zarar görmesine yol açtı. Kaput, bagaj kapağı ve tavanda birçok eziğe neden olabilen dolu fırtınası aynı zamanda aracın camları için de büyük tehlike arz ediyor. Oluşacak hasarın maliyetinin yanı sıra dolu yüzünden meydana gelen eziklerin boyanması ile aracı satarken de başınıza iş açabiliyor. Oldukça can sıkıcı olan bu durumdan kaçınmak için ise birkaç yol var. Özellikle dolu fırtınası uyarılarının ardından araçlarınızı kapalı bir otoparka çekmek oldukça iyi çözüm. Ancak bu imkanı olmayan otomobil sahipleri ise araçlarını battaniye ve karton ile kaplayarak da büyük ölçüde hasardan kaçınabiliyor.

Paylaşılan videoda da Supra’nın sahibi aynen dediğimiz gibi aracını karton ve battaniye ile kaplamış. Ancak tüm bu önlemlere rağmen aracın kaputunun ön bölümü maalesef açıkta kalıyor. Araç sahibi ise çözümü kendini kaputa siper etmekte buluyor. Ne kadar başarılı olduğu ise tartışılır. Ancak yine de araç sahibini bu çabasından ötürü kutluyor, Supra için ise üzülmekten başka bir şey yapamıyoruz.

Son dönemde oldukça değer kazanan Mk4 Toyota Supra için otomobil sahibinin bu hareketi oldukça anlaşılabilir. Ancak bu gayreti sadece para ile ölçmek doğru olmaz. Bu durum sadece otomobil sevdası olarak açıklanabilir diye düşünüyoruz. Gerçekten takdir edilesi.

Peki aynı durumda siz ne yapardınız ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu