Skoda Fabia Combi emisyon kısıtlamalarına takıldı

Geçen Aralık ayında Skoda CEO’su Thomas Schäfer tarafından resmi olarak onaylanmasına rağmen, Çek otomobil üreticisinin yeni Fabia Combi modelini üretmeyeceği iddia edildi. Bu kararın, Skoda’nın Avrupa’daki katı emisyon standartlarına uymasına yardımcı olmak ve elektrikli araçlara odaklanmak için alındığı söyleniyor.

Skoda yönetiminin çalışanlarına Fabia Combi’nin iptalini bildiren ve bunun arkasındaki nedeni açıklayan bir mektup gönderdiği belirtildi

auto.cz tarafından yapılan haberde Skoda yönetiminin çalışanlarına Fabia Combi’nin iptalini bildiren ve bunun arkasındaki nedeni açıklayan bir mektup gönderdiği belirtildi.

Çalışanlara gönderilen mektupta “Son derece katı Euro 7 emisyon standardı, elektromobiliteye dönüşüm sürecini önemli ölçüde hızlandırdı. Dolayısıyla daha fazla elektrikli arabaya ihtiyacımız olduğu gibi aynı zamanda içten yanmalı motora sahip bazı ürünlere planladığımızdan daha hızlı veda etmek zorundayız. Bu nedenle sürekli olarak geleceğe yatırım yapmaya ve Škoda Fabia Combi gibi içten yanmalı motor modellerine veda etmeye karar verdik.” ifadeleri kullanıldı.

Otomobil üreticileri, alıcıların genellikle paralarını hatchback ve SUV’lara yatırmayı tercih ettiği bu dönemde B-segmentindeki station-wagon modelleri birer birer terk ediyor. Ancak Skoda Fabia Combi diğer markalardan farklı olarak modelin toplam satışlarının yüzde 34’ünü oluşturuyordu. Emisyon kısıtlamaları nedeniyle Skoda’nın bu şekilde cesur bir karar vermek zorunda kaldığını görüyoruz. Bu iptal haberinden önce modelin 2023’ten itibaren Kvasiny fabrikasında üretime gireceği açıklanmıştı.

Fabia Combi, gövde panellerinin, iç kısmının ve temellerinin çoğunu bu yılın başlarında tanıtılan dördüncü nesil 2021 Fabia ile paylaşacaktı. Bu altyapı ile birlikte station-wagon modelinde kaputunun altında 1.0 MPI, 1.0 TSI ve 1.5 TSI motorların yatması bekleniyordu. Bunun yanı sıra MQB A0 platformunu station-wagon karosere uyarlamak da aracın maliyetlerini arttıracaktı.

Bu haberler eğer doğru ise mevcut Fabia Combi, türünün son örneği olacak. Alternatif olarak, Skoda alıcıları MQB A0 tabanlı Scala veya Kamiq modellerini tercih edebilirler.

Not: Öne çıkan görselde X-TOMI DESIGN tasarımı kullanılmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu