BMW M Departmanı 50. yılını kutluyor

BMW M Departmanı, 24 Mayıs 2022 tarihi itibariyle 50. yılını kutlayacak. BMW M, bu özel yıldönümünü kutlamak için 2022’de kullanıma sunulacak özel bir amblem ve geçmişe göndermeler içeren genişletilmiş bir renk skalasını duyurdu.

50. yıla özel logoya sahip olan modellerin üretimie Mart ayında başlıyor

Buna göre Ocak 2022 tarihinden itibaren yapılacak olan siparişlerde üst düzey M modelleri ve M Sport paketine sahip araçlar yeni amblemle sipariş edilebilecek. 50. yıla özel logoya sahip olan modellerin üretiminin ise Mart ayından itibaren başlaması planlanıyor.

50. yıl için özel olarak tasarlanan amblem, BMW Motorsport’un klasik logosundan esinlenilerek ortaya konmuş. Logoda, beyaz bir arka plan üzerinde mavi, lacivert ve kırmızı yarım dairelerle çevrili BMW logosunun daha küçük bir versiyonunu görüyoruz. Kurulduğu 1972 yılından itibaren bu renklerle karşımıza çıkan M Departmanı yine çizgisini koruyor. Yeni logoyu araçların kaput ve bagaj üstünün yanı sıra jantlar üzerinde görme fırsatı yakalayacağız.

BMW Motorsport GmbH için yarışan araçlar 1973’ten beri benzer rozetleri kullanırken, BMW M1 1978’de üç şeritli M logosu ile tanıtılmıştı. Logoda kullanılan her rengin farklı bir özelliği vardı. Mavi renk BMW’yi simgelerken, kırmızı renk yarış ruhunu ortaya koyuyor ve daha sonra koyu mavi ile değiştirilen menekşe rengi ise ikisi arasındaki bağlantıyı simgeliyordu. BMW Motorsport GmbH 1993 yılına gelindiğinde ise ismini BMW M GmbH olarak değiştirdiğini hatırlatmakta da fayda var.

Amblemin yanı sıra BMW M departmanı 50. yıla özel renk seçeneklerini de duyurdu. 2022 yılında belirli modeller için mevcut olacak olan bu renkler BMW M tarihinin çeşitli dönemlerine atıfta bulunan Dakar Sarı, Ateş Turuncusu, Daytona Moru, Macao Mavisi, Imola Kırmızısı ve Donmuş Marina Körfez Mavisi’nden oluşacak.

Gelecek yıl BMW M Departmanı için oldukça önemli olacak çünkü BMW M4 Coupé’nin uzun süredir konuşulan pist odaklı CSL’si, BMW M3 Touring ve büyük olasılıkla yeni BMW M2’nin lansmanı 2022 yılı içerisinde yapılacak. BMW M ayrıca Concorso d’Eleganza Villa d’Este (İtalya), Goodwood Festival of Speed (İngiltere), Pebble Beach (ABD) ve Nürburgring’deki 24 saatlik yarış sırasında yıldönümü etkinlikleri düzenleyecek.

Yıl dönümü öncesinde ise 29 Kasım’da BMW M’nin XM adlı ilk elektrikli yüksek performanslı modelini göreceğiz. Konsept olarak karşımıza çıkacak olan amiral gemisi SUV modelin ilerleyen dönemde de üretim versiyonu hayata geçirilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu