Mercedes-Benz Yıldızı 100. yılını kutluyor

5 Kasım 1921 tarihinde Daimler-Motoren-Gesellschaft şirketi, markanın ikonik üç kollu yıldızı için patent başvurusunda bulunmuştu. Etrafında halka olan üç kollu Mercedes-Benz yıldızı 5 Kasım 2021 itibariyle 100. yaş gününü kutladı.

5 Kasım 1921’de Mercedes-Benz’in logosu ortaya çıkmıştı

İlk olarak soğutma sistemi kapağı üzerinde ortaya çıkan bu logo, kısa süre sonra şirketin binek ve ticari araçlarının diğer bölümlerinde de kullanılmaya başlandı. Logonun hikayesi ise çok daha önceki yıllara dayanıyor.

Şirketin kurucusu olan Gottlieb Daimler yıllar önce ailenin evini bir kartpostal üzerinde tıpkı buna benzer bir yıldız ile belirtmiş. 1900 yılında Daimler’in ölmesinin ardından ise Daimler’in oğulları babalarının evlerini ve şirketlerini nasıl ifade ettiklerini hatırlayıp buna uygun bir logo kullanmaya karar vermişler.

https://youtu.be/kRHwglTFtd4

Oğullar bu fikri çok sevmişlerdi çünkü üç köşeli yıldızın babalarının “karada, suda ve havada” motorizasyon vizyonunu yansıttığını düşündüler. 24 Haziran 1909’da Daimler, çevresinde halka olmayan üç köşeli bir yıldız için patent başvurusunda bulundu. 1921 yılında ise logo bugün tanıdığımız şeklini almıştı.

6 Ağustos 1909’da ise hala Daimler’den bağımsız şekilde hareket eden Benz & Cie şirketi bir defne çelengi ile çerçevelenmiş “Benz” yazısı logosu için kendi patent başvurusunda bulundu. Çelenk daha sonra ise bir dişli çarkın yerini aldı ve markanın o dönemlerde motor sporlarında aldığı zaferlerini simgelediği vurgulanmak istenmiş.

1886 yılında birbirlerinden habersiz kurulan bu iki şirket 1926 yılında birleştiğinde ise bugünkü Mercedes-Benz ismi oluştu. Birleşme kapsamında Daimler, o dönemlerde markanın araçlarını kullanarak yarışlara giren Avustralya’lı iş adamı Emil Jellinek’in kıznın adı Mercedes’i marka ismi olarak benimsemeyi seçti. Bu ismin sonuna Benz eklenmesiyle de bugünkü Mercedes-Benz’in temelleri atılmış oldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu