Skoda Karoq makyaj operasyonuna hazırlanıyor

Skoda geçtiğimiz günlerde makyajlı Karoq modelinin 30 Kasım tarihinde görücüye çıkacağını açıklamasının ardından şimdi de yenilenen modelin eskizlerini bizlerle paylaştı.

Yaklaşık 5 senedir piyasada olan model, makyaj operasyonu ile birlikte ön ve arka bölümde bazı değişikliklere ev sahipliği yapacak.

Çek üreticinin Kamiq ve Kodiaq modellerinin arasında konumlandırdığı Karoq, rakiplerinin yenilenmesi ile birlikte artık yaşını göstermeye başlamıştı. Yaklaşık 5 senedir piyasada olan model, makyaj operasyonu ile birlikte ön ve arka bölümde bazı değişikliklere ev sahipliği yapacak.

Yeni yayınlanan resmi eskizlerde Karoq’un çift LED farları daha köşeli bir şekle ve yeni grafiklere sahip olacak gibi görünüyor. Yeni altıgen formlu ızgara da güncellenerek ağabeyi Kodiaq’a yaklaşmış. Ön tamponda da belli başlı değişikliklere giden Skoda, yeni hava girişleri ile daha sportif bir hava yaratmak istemiş.

Yan bölümde ise muhtemelen çok büyük bir değişiklik olmayacak. Çamurluk eklentileri ve yeni jant seçenekleri dışında aracın profilinin büyük ölçüde korunması beklenebilir. Arka bölüme göz attığımızda ise yeni grafiklere sahip daha ince LED stop lambaları bizleri bekliyor olacak. Daha fazla öne çıkan spoyler ve arka tampondaki küçük değişikliklerle de dış bölümdeki makyaj operasyonu tamamlanacak gibi görünüyor.

Resimlerde gördüğümüz aracın daha agresif detaylara sahip olan Sportline paketine sahip olması muhtemel. Aracın giriş seviyesinde ve Scout versiyonundaki farklılıkları görmek için ise bir süre bekleyeceğiz. İç mekan konusunda bir görsel paylaşmayan Skoda’nın burada da Volkswagen Grubu’nun en yeni bilgi-eğlence sistemlerini makyajlanan Karoq’a aktarması sürpriz olmaz.

Seat Ateca ile aynı MQB platformu üzerinde yükselen Skoda Karoq, motor yelpazesini de yine bu modeller paylaşacaktır. Hali hazırda kullanılan çeşitli TSI ve TDI güç ünitelerinin güncellenmiş versiyonlarının makyajlanan modele de aktarılmasını bekleyebiliriz. Manuel ya da çift kavramalı şanzımanla gücünü yere aktaracak olan modelin opsiyon listesinde dört tekerlekten çekiş sistemi de yer alacak.

Mevcut modelde olduğu gibi Çekya, Rusya ve Çin’de üretilmeye devam edecek olan yeni Skoda Karoq, 30 Kasım ile birlikte yüzünü tamamen gösterecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu