Aston Martin’in “en hızlı lüks SUV’undan” yeni teaser

Aston Martin, SUV modeli DBX’in performanslı versiyonu için teaser videoları paylaşmaya devam ediyor. İngiliz markanın “en güçlü lüks SUV” olarak adlandırdığı model, 1 Şubat’ta yüzünü gösterecek.

“Change is Coming” başlıklı kısa video SUV’un muhteşem egzoz tınılarını bizlere sunuyor

“Change is Coming” başlıklı kısa video, SUV’un muhteşem egzoz tınılarının yanı sıra jantlar ve iç mekanından da detaylar sunuyor. Standart DBX modelinde bilindiği gibi Mercedes-AMG imzalı 550 beygir güç ve 700 Nm tork üretebilen çift turbo beslemeli 4.0 litrelik V8 motor yatıyor.

Videoya konu olan DBX S modelinin kaputunun altında ise daha güçlü bir motor yattığı aşikar ancak bu motor konusunda henüz net bir bilgi yok. İddialara göre AMG imzalı V8 motorun daha güçlü bir versiyonu bu araca güç verebilir. Bir diğer iddiaya göre ise DBS Superleggera‘da kullanılan çift turbo beslemeli 5.2 litrelik V12 motor “en güçlü lüks SUV”un kalbini oluşturabilir. Bu motorun DBS Superleggera’ya 725 beygir güç sağladığını hatırlatalım.

Rolls-Royce Cullinan ve Bentley Bentayga Speed dışında kaputunun altında 12 silindirli bir motor taşıyan SUV model yok. V12 tercihi her ne kadar DBX S’in elini kuvvetlendirecek olsa da AMG imzalı daha güçlü bir V8 motor ihtimali daha güçlü görünüyor.

“DBX hikayesinin bir sonraki bölümü çok yakında, yeni performans standartları belirlenecek. Dünyanın en güçlü lüks SUV’u için hazır mısınız?” diyen Aston Martin, yakında çıkacak olan amiral gemisi DBX modelinin 626 HP Bentley Bentayga Speed, 641 HP Lamborghini ve 592 HP Rolls Royce Cullinan gibi modellerin de aralarında bulunduğu rakiplerinden daha fazla güç sunacağını iddia ediyor. Bu da bizlere en az 650 beygirlik bir model ile karşı karşıya olduğumu gösteriyor.

Önümüzdeki günlerde Aston Martin’in performanslı SUV’u hakkında daha fazla bilgiye sahip olacağımızı düşünüyoruz. İngiliz üreticiden yeni teaser paylaşımları bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu