Daha ateşli bir Toyota GR Yaris mümkün

2022 Tokyo Otomobil Fuarı’na sayılı günler kala markalar da teaser kampanyaları ile otomobilseverleri heyecanlandırmaya devam ediyor. Fuar Japonya’da olunca Toyota da bu markaların başında geliyor. Japon üretici fuar için bizlere iki dikat çekici model hazırlamış. Bu modellerden biri iddialara göre daha ateşli bir Toyota GR Yaris, diğer ise GR GT3 Concept olarak adlandırılan bir yarış otomobili konsepti.

Toyota, turbo beslemeli 1.6 litrelik üç silindirli motordan 272 beygirden fazlasını elde etmiş olabilir

GR Yaris’den başlayacak olursak muhtemelen pist odaklı bir model ile karşı karşıyayız. Toyota bu modelin geliştirmelerine bir süredir Nürburgring’de devam ediyordu. Toyota yeni modelini “GR Yaris’in tamamen elden geçirilmiş bir versiyonu” olarak nitelendiriyor. Teaser’da paylaşılan görsele dönecek olursak havalandırmalı bir kaput, büyük arka spoyler, yeniden tasarlanan ön tampon ve ön splitter ile GR Yaris’in çok daha agresif görüneceğini şimdiden söyleyebiliriz. Bu eklentilerin yanı sıra fuarda tanıtılacak olan modelde daha geniş hava girişleri, daha hafif jantlar ve daha büyük bir arka difüzör görme şansımız da oldukça yüksek.

Toyota kaputun altındaki değişiklikler konusunda henüz bir bilgi paylaşmadı. Ancak ateşli hatchback modelin turbo beslemeli 1.6 litrelik 3 silindirli motorunun da elden geçirilmiş olabileceğini düşünüyoruz. Standart olarak 272 beygir güç üretebilen motordan Toyota daha fazla güç elde etmiş olabilir. Bu yıldan itibaren WRC’de de boy gösterecek olan GR Yaris Rally1’de kullanılan hibrit sistemin bu araçta da kullanabileceği konuşuluyor.

GR GT3 Concept’e geçersek bu model Supra’dan oldukça farklı göründüğü için oldukça merak uyandırdı. Supra’nın yarış için geliştirilmiş bir versiyonundan çok tamamen farklı görünen konsept otomobil; uzun motor kaputu, çamurluktaki hava girişleri, eğimli tavan çizgisi ve arkadaki büyük spoyleri ile dikkat çekiyor. Önden motor ve arkadan çekiş düzenine sahip olduğu söylenen yarış otomobili bizim için oldukça gizemli. Toyota’nın hiçbir modeline benzemeyen bu konsept otomobili merakla bekliyoruz.

Toyota, onu “Toyota Gazoo Racing’in motor sporları alanında kazandığı bilgi ve rafine teknolojileri birleştiren, yarışa özel bir konsept otomobil” olarak tanımlıyor. Konsept otomobil sadece bu fuar özelinde bir tasarım çalışması olacak gibi görünüyor.

Toyota GR Yaris ve GR GT3 Concept, 2022 Tokyo Otomobil Fuarı’nın basın günü olan 14 Ocak tarihinde gün yüzüne çıkacak. 15 ve 16 Ocak tarihlerinde ise bu modeller halk ile buluşacak. Toyota bu fuarda ayrıca Supra A70/A80 ve AE86 Corolla Levin / Sprinter Trueno için 2022 GR Heritage Parts serisini de otomobilseverlerin beğenisine sunacak.

https://youtu.be/SyjEKG3kO8c

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu