Subaru Impreza WRX ve Mitsubishi Evo çekişmesini alevlendiren otomobil

Subaru Impreza WRX ile Mitsubishi Lancer Evo arasındaki mücadeleyi yakın otomotiv tarihinin en büyük rekabetlerinden biri olarak sayabiliriz. Shood B Good isimli sayfa ise bu çekişmeyi farklı bir boyuta taşıyarak araçları birleştirmeye karar vermiş. Subaru ve Mitsubishi fanatiklerinin bu “melez” otomobile tepkilerini merak ediyoruz.

Mitsubishi Evolution ve Subaru Impreza WRX ile birleştirilmesiyle ortaya çıkan bu otomobil kesinlikle kafa karışıklığı yaratıyor

Mitsubishi Evolution IX’in ön ucunun, “Blobeye” Subaru Impreza WRX ile birleştirilmesiyle ortaya çıkan bu otomobil kesinlikle kafa karışıklığı yaratıyor.

Her iki otomobilin de benzer boyutlara ve köşeli hatlara sahip olması işleri kolaylaştırmış görünüyor. Sonuç olarak aslında doğal görünümlü bir otomobil ortaya çıktığını söylemek yanlış olmaz. Özellikle otomobil merakı olmayan bir kişinin bunu anlayacağından şüpheliyiz. Öte yandan ilgili otomobilseverler ilk bakışta bazı şeylerin yanlış gittiğini anlayacaktır.

Subaru’ya EVO’nun ön bölümünü eklemek kulağa o kadar da zor gelmiyor olabilir ancak durum bu kadar basit değil. Ön bölümu uydurmak için kesmek zorunda kalan Jonah, kaput konusunda da fazla mesai harcamış. Bir diğer sorun ise EVO’nun büyük farları olmuş. Bu farlar nedeniyle Subaru’nun ABS ve kliması iptal edilmiş en azından şimdilik. Aynı zamanda Mitsubishi Lancer EVO IX, Subaru WRX‘ten ön bölümde daha geniş olduğu içinde çamurluklar içinde ekstra bir çaba gerekmiş.

Subaru Impreza WRX  Mitsubishi Evo

Tüm bu zorluklara rağmen, ara soğutucu ve ön ızgara üzerinde yapılması gereken bazı çalışmalar dışında otomobil neredeyse tamamlanmış. Aracın rengi konusunda metalik kırmızıyı tercih eden Jonah, ayrıca BBS jantların da otomobillerin ruhuna uygun olduğunu söyleyebiliriz. Melez modelin herhangi bir logo taşımaması da güzel bir ayrıntı olmuş.

Aracın kalbine baktığımızda ise 2.0 litrelik Subaru Boxer motorunu görüyoruz. Tabi ki bu motor da turbo, 1.000cc enjektörler, HKS blow-off ve diğer birçok modifiye ile birlikte “stock” bırakılmamış. Bu Subaru Impreza WRX ve Mitsubishi Evo melezinin yapım aşamasını Shood B Good’un Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Peki siz hangi otomobili tercih edersiniz ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu