Mitsubishi Lancer Evolution geri mi dönüyor?

Mitsubishi Lancer Evolution efsanesi yeni neslinde Megane RS altyapısını kullanabilir.

2015 yılında Final Edition ile Mitsubishi Lancer Evolution efsanesine de veda etmiştik. O günden bu güne Japon üretici ‘heyecan verici’ diyebileceğimiz bir model ortaya koymadı.

Üretiminin sonlanmasının ardından şirketin yetkilileri Evo’nun geri dönmeyeceğini, performanslı bir SUV modelin daha mantıklı bir seçenek olduğunu defalarca dile getirmişti. Ancak Autocar’ın yaptığı habere göre işler biraz değişmiş olabilir. Yapılan iddiaya göre Mitsubishi Lancer Evolution 11. nesli ile aramıza dönebilir.

Mitsubishi’nin üretim hattına yeni bir hareket katmak istediği ve performanslı otomobil pazarına yeniden adım atmak istediği belirtilen haberde aracın Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının ürünü olan CMF-C/D F4 platformu üzerinde yükselebileceği iddia edildi. Bahsi geçen modelin teknolojisini de Megane RS ile paylaşacağı söyleniyor. Ancak yeni modelin, Megane RS’in değil bir sonraki nesil Megane RS ile yakın ilişki kurması bekleniyor.

Bilindiği gibi Renault Megane RS’in en ateşli versiyonu Trophy R’nin 1.8 litrelik motoru 300 beygir güç ve 400 Nm tork sunuyordu. Fransız hot-hatch güçlendirilmiş motoru ve yapılan diyet ile birlikte Nürburgring önden çekişli otomobiller tur rekorunu da geçtiğimiz günlerde elde etmeyi başarmıştı.

Yeni nesil Mitsubishi Lancer Evolution’da ise benzer altyapının yanı sıra 2.0 litrelik turbo beslemeli motorun 48V’lik hafif hibrit yapı ile desteklenmesi bekleniyor. Bu güç ünitesinin toplamda 345 beygir güç ve 433 Nm tork üretebileceği iddia edildi.

11. nesil Mitsubishi Lancer Evolution gerçeğe dönüşse bile üretimi sona eren Evolution X’in 446 beygir güç ve 559 Nm tork değerinden bir hayli uzak kalacak gibi görünüyor.

Bu geri dönüş aslında Mitsubishi’nin Lancer’ı uluslararası pazarlarda yeniden satışa sunmasına da bağlı. Ancak bu modelin ne zaman yenilenip yeniden hayata döneceğini henüz bilmiyoruz. Umarız Mitsubishi, Eclipse modelinde olduğu gibi Evolution’u bize bir SUV model olarak sunmaz. Evo’nun tekrar Subaru WRX STI ile mücadele etmesini dört gözle bekliyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu