190 beygirlik Nissan Qashqai E-Power Avrupa’ya göz kırptı

Nissan, hibrit güç aktarma organına sahip Qashqai e-Power modeli hakkında yeni bilgiler paylaştı. Daha önce yarı hibrit güç üniteleri ile Avrupa’da boy gösteren Nissan, e-Power teknolojisini de sunmaya hazırlanıyor.

İçten yanmalı motoru sadece bir jenaratör olarak kullanan sistem bu sayede tamamen bir elektrikli otomobil deneyimi sunuyor

Nissan Qashqai e-Power, 158 beygir güç üreten turbo beslemeli 1.5 litrelik üç silindirli benzinli ve 190 beygir güce sahip elektrik motoruna ev sahipliği yapıyor. İçten yanmalı motoru sadece bir jenaratör olarak kullanan sistem bu sayede tamamen bir elektrikli otomobil deneyimi sunuyor.

Bu kurulum sayesinde kullanıcılar elektrik motorunun anlık torkuna istedikleri an ulaşabiliyor. Değişken sıkıştırma özelliğine sahip benzinli motor ise inverter ve batarya için enerji üretirken oldukça sessiz çalışıyor. Batarya ayrıca, sürücü ayağını gazdan kaldırdığında 0,2 G’lik yavaşlama sağlayan e-Pedal sürüş modunda, rejeneratif frenleme yoluyla da şarj edilebiliyor. Bu sistem orta konsolda yer alan bir düğme ile aktif hale getiriliyor.

Nissan ayrıca yeni modelinde “Linear Tune” olarak adlandırılan yeni bir sisteme de yer vermiş. Bu sistem ile birlikte motor devrindeki artış ile araçtaki hızlanma orantılı hale getirilmeye çalışılmış.

Nissan’ın araştırmasına göre Avrupalı sürücüler, zamanlarının %70’inden fazlasını e-Power aktarma organlarının verimli ve sessiz çalıştığı şehir içinde geçiriyor. Tüm bu araştırmalar ışığında 100 km’de 5.3 litrelik yakıt tüketimi sunan modelin CO2 emisyonu ise 119 g/km olarak açıklandı.

Nissan Qashqai e-Power, 2022 yazının sonlarında Avrupa pazarında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Yeni modelin fiyat etiketine de ilerleyen günlerde ulaşmayı umuyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu