Arabalar filmindeki Sally gerçek oluyor

Porsche, Pixar ile ortaklığa giderek özel bir otomobil yaratmaya hazırlanıyor. Geliri hayır amaçlı kullanılacak olan otomobil için ise “Arabalar” filminden hatırladığımız Sally tercih edilmiş. Filmde 2002 model bir 911 Carrera olarak karşımıza çıkan Sally’den ilham alınarak ortaya konacak olan otomobil açık arttırmaya sunulacak.

Açık artırmadan elde edilecek gelir, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden etkilenen çocuklara ve ailelerine gönderilecek

Yardım amaçlı üretilecek olan otomobil, Pixar ekibinin üyelerinin yardımıyla Porsche Exclusive Manufaktur ve Style Porsche tarafından tasarlanıyor. Açık artırmadan elde edilecek gelir, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden etkilenen çocuklara ve ailelerine BMMYK’nın (Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği) yardım etmesi için ABD’deki Girls Inc.’e ve ABD’ye yönlendirilecek.

BMMYK ABD İcra Direktörü ve CEO’su Anne-Marie Grey bu girişimin ardından, “Ukrayna’dan kaçmak zorunda kalanların çoğu, aralarında refakatsiz çocuklar ve ebeveynlerinden ayrılmış olanlar da dahil olmak üzere kadın ve çocuklardır… Bu insanların güvenliklerini ve korumalarını sağlamak için cömertçe adım atan Porsche ve Pixar Animation Studios gibi şirketlerin kritik desteğiyle önümüzdeki aylar için umut besliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Bu işbirliği sonucunda ortaya çıkacak olan otomobil günlük hayatta kullanılabilecek. Bu yüzden doğrudan bir kopya yerine Sally Carrera’dan ilham alınarak ortaya çıkacak bir çalışma olarak bakmak daha doğru olacaktır. Bu yüzden otomobilin ön kısmında Sally’nin yeşil gözleri yerine standart bir cam göreceğiz. Ayrıca ortaya çıkacak olan otomobil bir 996 değil 992 nesil bir 911 Carrera baz alınarak tasarlanacak.

Ancak Porsche bunlara ek olarak, otomobilin bir dizi özel parça ve benzersiz detaylar içereceğini söylüyor. Otomobil üreticisi tarafından paylaşılan eskiz, Sally’nin dövmesinin tasarıma dahil edileceğini, araca özel jantların monte edileceğini ve manuel şanzımana sahip olabileceğini ortaya koyuyor.

Porsche Exclusive Manufaktur Araçlar Direktörü Boris Apenbrink yaptığı açıklamada, “Orijinal karakterin arkasındaki yaratıcı simgelerle modern bir Sally tasarlamaya başlamak bir onur… Pixar ve Porsche arasındaki işbirliği, türünün ilk örneği ve müşterilerin hayallerindeki otomobilleri gerçekleştirmelerini sağlayan, yakın zamanda duyurulan Exclusive Manufaktur Sonderwunsch programının Ortak Yaratma yaklaşımına oldukça uygun. Bu özel yol otomobilinin anahtarlarının sahibi kim olursa olsun, birçok harika yolculuk deneyimi yaşayacağına eminim.” ifadelerine yer verdi.

Porsche henüz aracın nerede ve ne zaman satışa çıkacağını açıklamadı. Ancak RM Sotheby’yi bu noktada olağan şüpheli olarak gösterebiliriz.

Porsche Cars Kuzey Amerika Başkanı ve CEO’su Kjell Gruner yeni iş birliği hakkında, “Kızlarım Sally’yi izleyerek büyüdü ve özel bir yıldönümünü başkalarına yardımcı olacak anlamlı bir şeyle kutlayabilmemiz harika… Sally’nin ruhunu yeni bir 911’e dönüştürmek büyüleyiciydi. Bu sefer spor araba dünyamız için tasarlandı. Sürülmek ve keyif almak için tasarlanan araç bir ön cama sahip olacak ve panellerini 911 ile paylaşacak. Ancak tıpkı Sally gibi asıl amacı başkalarına yardım etmek olacak ve bu da onu daha da özel kılıyor.” diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu