Çin pazarına özel 2022 Audi Q6

Audi Çin pazarı için geliştirdiği yeni SUV modelini tanıttı. Şimdiye kadar üretilen en büyük Audi logolu araç olma özelliğini taşıyan 2022 Q6, SAIC ortaklığı ile birlikte Çin’de üretilecek.

Her ne kadar boyut olarak Q7 ve Q8 modellerinin önünde olsa da, yeni Q6 bu modellerin altında sınıflandırılmış

Uzun zamandır çeşitli dedikodulara konu olan yeni SUV modelin ilk etapta Q9 olarak isimlendirileceği konuşuluyordu. Ancak Audi isimlendirme konusunda aracın boyutlarını kıstas almamış gibi görünüyor. İsimlendirme politikasını da göz önünde bulundurduğumuzda her ne kadar boyut olarak Q7 ve Q8 modellerinin önünde olsa da, yeni Q6’nın bu modellerin altında sınıflandırıldığını söyleyebiliriz.

Peki bu aracın boyutları ne kadar? Audi, Nisan ayındaki Pekin Otomobil Fuarı’na kadar araç hakkındaki detayları paylaşmayı reddetmiş olsa da Çin Sanayi ve Bilgi Teknolojileri Bakanlığı (MIIT) tarafından sunulan bilgilere göre SUV model, 5.099 mm uzunluğa, 2.104 mm genişliğe ve 1.784 mm yüksekliğe sahip. Volkswagen ATLAS ile MQB platformunu paylaşan model, 2.980 mm’lik dingil mesafesi sunuyor. Büyük boyutları ile fark yaratmak isteyen 2022 Audi Q6’nın üç koltuk sırası ile sunulması bekleniyor.

Boyutlar konusunda Audi Q6’ya cömert davranmış olsa da kaputun altında ise aynı cömertliği göremiyoruz. Q7 modelinde yer alan güçlü V6 ve V8 motorların aksine yeni Q6 turbo beslemeli 4 silindirli motorlarla yetinmek zorunda kalacak. Yeni SUV modelde 231 ve 265 beygir güce sahip 2.0 litrelik turbo beslemeli motorlar görev yapacak. Aracın boyutları ve 2.205 kg’lık ağırlığını düşündüğümüzde yeni Q6’nın performans konusunda iddialı olacağını söyleyemeyiz.

Bu motorların yanında 2022 Audi Q6 modelinde başka bir motor sunulması beklenmiyor. Volkswagen’in yine Çin pazarında sunduğu Teramont’ta yer alan 300 beygirlik VR6 motor her ne kadar kafaları karıştırsa da SUV modelin bu güç ünitesine kavuşması uzak bir ihtimal olarak görülüyor. Ayrıca hibrit bir güç ünitesini de Q6’da göremeyeceğiz.

Yeni modele dışarıdan baktığımızda Audi kıyafetlerine bürünmüş bir Volkswagen ATLAS (Teramont) demek yanlış olmaz. Audi’nin sekizgen ön ızgarasını yine Q6’da görüyoruz ancak diğer modellerden farklı olarak ızgaranın üzerinde ön farlar bir şerit ile birbirine doğru uzanıyor. Ön ızgaranın her iki yanındaki yarıklar ise aracın sis farlarına ev sahipliği yapıyor. Izgaranın alt kısmındaki “quattro” yazısı dikkat çekerken alt kısımdaki tampon korumalıkları aracın SUV karakterini vurguluyor.

Yan bölümde geniş çamurluklar ile birlikte onların içini doldurmakta zorlanan 17 inçlik jantlar göze çarpıyor. Neyse ki Audi 21 inç boyuta kadar çeşitli jant opsiyonları sunuyor. Boyutlaru dolayısıyla oldukça büyük panellere sahip olan 2022 Audi Q6’da kapıların altında yer alan krom parça ile sıkıcı görünüm akıllıca bir şekilde hareketlendirilmiş. Ayrıca D sütununu tamamen kaplayan krom da yine bu bölüme hareket kazandırmış.

Arka taraf geçtiğimizde artık tüm markalardan görmeye alıştığımız boydan boya uzana LED stop lambalaru bizleri karşılıyor. Ancak Q6’da diğer Audi modellerinden farklı olarak marka logosu da bu sefer stop lambasının üzerinde konumlandırılmış. Burada sunulan tampon korumalıkları da yine göze çarparken herhangi bir egzoz çıkışı görmemek üzücü oldu.

Sonuç olarak, 2022 Audi Q6 özellikle Çin pazarındaki büyük aileleler için tasarlanmış güzel bir seçenek gibi görünüyor. Peki sizce Audi yeni SUV modelini Türkiye’ye getirmeli mi ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu