Dünya’da Yılın Otomobili için üç finalist belli oldu

The World Car Awards, yılın otomobili ödüllerini dağıtmaya hazırlanıyor. Bu süreçte altı kategorinin her biri için üç finalisti belirlenmiş durumda. Dünya’da Yılın Otomobili ödülü dahil olmak üzere bu sene ödüllere elektrikli otomobiller hakim olacak gibi görünüyor.

Ford Mustang Mach-E, Hyundai IONIQ 5 ve KIA EV6 finalde kıyasıya bir rekabete girecek

En büyük ödülden başlayacak olursak, Yılın Otomobili ödülü için finale kalan üç aday da elektrikli güç ünitesine sahip. Bu sene ödülü almak için Ford Mustang Mach-E, Hyundai IONIQ 5 ve KIA EV6 birbirleriyle mücadele edecek. Bu modeller sene içerisinde yapılan testlerden de büyük beğeni toplamışlardı. IONIQ 5’in biraz daha avantajlı göründüğünü de şimdiden söyleyelim.

Dünya’da Yılın Elektrikli Otomobili kategorisinde yine IONIQ 5’i görüyoruz. Ancak bu sefer rakipleri Audi e-tron GT ve Mercedes EQS olacak.

Dünya’da Yılın Lüks Otomobili ödüllerinde de yine elektrikli modellerin hakimiyetini görüyoruz. Bu kategoride finale kalan araçlar ise Mercedes EQS, BMW iX ve Genesis GV70 oldu.

Dünya’da Yılın Performanslı Otomobili ödülü için Audi e-tron GT, BMW M3/M4 ve Toyota GT86/Subaru BRZ finalde yarışacak. Bu kategoride farklı sınıflardan araçların bir araya gelmesi oldukça dikkat çekici. Yaklaşık 650 beygir güç üreten elektrikli otomobilin ve BMW M3/M4 gibi kendisini kanıtlamış bir modelin yanı sıra dünya pazarında ucuz arkadan itişli otomobil olarak nitelendirilen GT86/BRZ modellerinin bu kategoride bir araya gelmesi bizleri heyecanlandırıyor.

Dünya’da Yılın Otomobil Tasarımı ödülünde de yine elektrikli otomobiller rekabet içerisine giriyor. Audi e-tron GT, Hyundai IONIQ 5 ve Kia EV6 bu kategoride finale çıkan adaylar. Jüriyi yine zor bir seçim bekliyor.

Son olarak Dünya’da Yılın Şehir Otomobili kategorisinde finalde Opel Mokka, Toyota Yaris Cross ve Volkswagen Taigun var. Finale kalan modellerin küçük SUV sınıfından olması, otomotiv sektörünün de ne yöne gittiğini açıkça gösteriyor.

Tüm kategorilerde kazananlar 13 Nisan’da düzenlenecek olan New York Otomobil Fuarı’nda açıklanacak. Sizin kategorilere göre favorileriniz hangileri ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu