Ferrari’nin yeni kırmızı renk opsiyonu F1-75’ten

Ferrari her zaman motorsporları merkezli bir marka olmuştur. İtalyan marka, yol otomobillerinde sık sık yarış otomobillerinden detaylar sunarak yarışçı köklerine atıfta bulunur. Bu detaylardan sonuncusu ise direkt olarak 2022 Formula 1 sezonunda kullandıkları F1-75 otomobilinin kırmızı gövde renginden geliyor.

Başarısız geçen sezonların ardından 2022’ye “duble” ile başlayan marka geri dönüşünü kutluyor

“Rosso F1-75 Opaco” olarak adlandırılan mat kırmızı renk markanın Formula 1 aracından alınmış. Başarısız geçen sezonların ardından 2022’ye “duble” ile başlayan marka, bu opsiyon ile geri dönüşünü kutlamak istiyor gibi görünüyor. Son olarak 2019 yılında yarış kazanan takım, yaklaşık 3 sezonun ardından yeniden birincilik basamağına tırmanmayı başardı. Yarış içerisinde en büyük rakipleri RedBull’a oranla daha iyi görünen İtalyan takım, Mercedes’in yaşadığı genel performans sorunları ile şimdilik bu sezonun favorisi görünümünde. Tabi ki önümüzde daha 22 yarış var ancak markanın bu performansının oldukça umut verici olduğunu söyleyebiliriz.

Ferrari hali hazırda “Rosso F1-75 Opaco” haricinde her model için geçerli olmasa da 7 farklı kırmızı renk daha sunuyor. Ancak Ferrari mevcut ürün gamının hepsinde bu özel rengi sunmayı planlıyor. Bu modelleri sıralamak gerekirse; 812 (GTS, Competizione, Competizione A), 296 GTB, SF90 (Stradale ve Spider), F8 (Tributo ve Spider), Roma ve Portofino. Tüm örneklerinin satıldığı söylenen sınırlı üretim Daytona SP3 modelinde bile bu renk opsiyonu kullanılabilecek. Ferrari’nin yakında tanıtılması beklenen ilk SUV modeli olan Purosangue‘de bu rengi görmeyi bekleyebiliriz.

Görünen o ki Ferrari 2022 Formula 1 sezonu için oldukça umutlu. İtalyan süper otomobil üreticisi bu heyecanını Ferrari sahipleriyle de paylaşmak niyetinde gibi görünüyor. Siz Ferrari’in yeni rengini nasıl buldunuz ?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu