Las Vegas sokaklarında Formula 1 keyfi

Formula 1, 2023 sezonunda Las Vegas’da yarışmaya hazırlanıyor. Las Vegas ile birlikte ABD üç Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacak.

Dünyaca ünlü Las Vegas Strip etrafında dönülecek olan yarış 6.12 km’lik pist üzerinde gerçekleştirilecek

2023 sezonunda takvime eklenecek olan yarışın Kasım ayında bir Cumartesi gecesi yapılması planlanıyor. Dünyaca ünlü Las Vegas Strip etrafında dönülecek olan yarış 6.12 km’lik pist üzerinde gerçekleştirilecek. 3 ana düzlük ve 14 virajdan oluşan pistte araçların 340 km/s üzerinde hıza ulaşması bekleniyor. Las Vegas ışıkları altında gerçekleştirilecek yarış 50 tur sürecek.

Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali yaptığı açıklamada, “ABD’de gerçekleştirilecek üçüncü bir yarışla Formula 1’in büyük çekiciliğini ve büyüdüğünü gösteren için inanılmaz bir an yaşıyoruz… Las Vegas, heyecanı, misafirperverliği, heyecanı ve tabii ki ünlü Strip’i ile dünya çapında tanınan bir merkez. Formula 1’in yarışabileceği dünyanın küresel eğlence başkentinden daha iyi bir yer olamaz ve gelecek yıl burada olmak için sabırsızlanıyoruz. Başta Vali Sisolak, Clark İlçe Komisyonu, LVCVA’dan Steve Hill ve yerel ortaklarımız olmak üzere bu etkinliğin gerçekleştirilmesine yardımcı olan herkese teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

2023 takvimi henüz açıklanmış durumda değil. O yüzden Las Vegas GP’nin eklenmesi ile bir yarışın devre dışı kalıp kalmadığını henüz bilmiyoruz. Ancak Formula 1 yönetiminden organizasyonun 30 yarışa çıkarılabileceği yönünde açıklamalar yapılmıştı. Bu açıklamayı göz önüne aldığımızda Las Vegas ile yarış takvimine bir hafta sonu daha eklenebileceğini söylemek yanlış olmaz.

Liberty Media başkanı ve CEO’su Greg Maffei, “İkonik Las Vegas ve motor sporlarının zirvesi olan Formula 1, hız ve çekiciliğin mükemmel birlikteliğini oluşturuyor. Bu eşsiz fırsata olan güvenimiz, Live Nation ile ortaklaşa Las Vegas Grand Prix için organizatör rolünü üstlenme kararımızda açıkça görülüyor. Bir seçim çerçevesi etkinliği oluşturmak için yerel ortaklarımızla çalışmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Formula 1’in potansiyeli son birkaç sezonda iyi bir şekilde gösterildi ve Las Vegas GP onu sadece bir sonraki seviyeye taşıyacak.” diye konuştu.

Las Vegas’ın takvime eklenmesi biz motorsporları tutkunları tabi ki çok sevindirdi. Umarız Formula 1 yarışlarını çok daha sık bir şekilde izleyebiliriz. Peki siz yeni Las Vegas yarışı ve Formula 1 hakkında ne düşünüyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu