Mercedes-Benz EQE hakkında tüm detaylar

Otomobil üreticileri birer birer içten yanmalı motora sahip modellere veda ediyor. Bu modellerin yerini ise elektrikli otomobiller alıyor. Son dönemde tüm çalışmalarını elektrikli otomobillere çeviren Mercedes-Benz de elektrikli modellerine her geçen gün yenisini ekliyor. Alman üreticinin elektrikli model ailesinin üyelerinin biri de Mercedes-Benz EQE oldu.

EQE 350’nin gövdesinin altında ise 292 beygir güç ve 530 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru yatıyor.

Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Mercedes-Bezn EQE, ağabeyi EQS modelinin izinden gidiyor. Eğimli tavan çizgisiyle coupe benzeri bir görünüm çizen EQE, tasarım anlamında birçok detayı EQS ile paylaşıyor. Yeni model, ön bölümde ızgara yerine büyük bir Mercedes-Benz logosu barındıran bir panele ev sahipliği yapıyor. Arka kısımda da boydan boya uzanan LED stop lambası ile Mercedes-EQ modellerinin imzası atılmış.

4,934 mm uzunluğu ile EQE Sedan, EQS Sedan’dan 331 mm daha kısa olarak tasarlanmış. Aks mesafesi konusunda da ağabeyinin altında konumlandırılan modelde bu sayede segmentler arasındaki boşluk da yaratılmış.

Tasarım anlamında hali hazırda güzel görünen yeni elektrikli sedan model AMG Line paketi ile daha sportif bir havaya kavuşuyor. AMG Line paketi ile farklı tamponlar ve daha büyük jantlar ile donatılan aracın iç mekanına spor koltuklar ekleniyor. Aynı zamanda iç mekanda daha fazla suni deri kaplamaya yer verilirken çeşitli ahşap kaplamarlar da yine paketin sundukları arasında. Ayrıca yolcular için masaj işlevli koltukları içerisinde barındıran “Energizing Comfort” donanımı da yine bu paket ile birlikte geliyor.

İç mekanda ise teknolojik bir kokpit bizleri karşılıyor. Opsiyonel olarak sunulan MBUX Hyperscreen’in hakim olduğu iç mekanda dijital ekranlar ile tüm kontroller sağlanabiliyor. Biyometrik kimlik doğrulama ve artırılmış gerçeklik navigasyon sistemi ile teknoloji farklı bir seviyeye taşınmış.

Mercedes-Benz EQE 350’nin gövdesinin altında ise 292 beygir güç ve 530 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru yatıyor. Arka aks üzerinde konumlandırılan ve gücünü arka tekerleklere aktaran bu motor gücünü 90.6 kWh’lik bir bataryadan alıyor. Bu batarya elektrikli modele WLPT döngüsüne göre 660 km’lik bir menzil sağlıyor. Aracın bataryasını %10 oranından %80’e çıkarmak ise hızlı DC şarj ile sadece 31 dakika sürüyor.

Standart olarak arkadan itişli olarak sunulacak olan modelde ön aksa yerleştirilecek yeni bir elektrik motoru ile dört tekerlekten çekişe de sahip olması bekleniyor. Daha güçlü ve 4Matic dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonun ise ilerleyen dönemde model gamına eklenmesini bekliyoruz.

Mercedes-Benz, EQE’nin üretimine 2022 yılı içerisinde başlayacak. Yeni elektrikli sedan model bu sene bitmeden Avrupa pazarında satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu