Smart #1 markanın yeni yüzünü oluşturuyor

Smart uzun bir aranın ardından sonunda yeni modeli ile karşımıza çıktı. Her zaman küçük modelleri ile görmeye alıştığımız Smart, SUV çılgınlığına kayıtsız kalamamış gibi görünüyor. Yeni elektrikli Smart #1, boyutları ile MINI Countryman, Renault Megane E-Tech ve Hyundai Kona’ya rakip olacak.

Küçük SUV model 440 km’lik bir menzile sahip.

Mercedes-Benz ve Geely ortaklığında üretilen model, tamamen elektrikli araçlar için üretilen bir altyapıya sahip. Aracın arkada konumlandırılan elektrik motoru 267 beygir güç ve 343 Nm tork üretebiliyor. Küçük SUV modelin 66 kWh’lik bataryası ise ona 440 km’lik bir menzil sağlıyor.

Önceki Smart modellerinin tamamın büyük olan #1, aynı zamanda tasarımıyla da farklılaşıyor. Yumuşak çizgileri ile öne çıkan araç oldukça şirin bir tasarıma sahip. Elektrikli modelin üçgen formlu ön farları bir şerit ile birbirine doğru uzanıyor. Bu bölümün hemen üst tarafında ise “smart” logosu ile karşılaşıyoruz.

Arka bölümde Mercedes-Benz EQA’ya göndermede bulunan Smart #1, yine LED bir şerit ile ortada buluşan stop lambalarına sahip. Oldukça sade tasarlanan bagaj kapağını sol alt kısmında ise model ismine yer verilmiş.

Smart, iç mekan konusunda da oldukça iddialı. Aracın köşelerine doğru konumlandırılan tekerleklerle birlikte maksimum iç hacim yakalayan Smart, bu konuda Mercedes-Benz E-Serisi ile yarışma hedefinde.

Yeni model iç mekanın tasarımı ve malzeme kalitesi konusunda önemli adımlar atmış. Adeta küçük bir Mercedes-Benz görünümüne bürünen Smart #1, 12,8 inçlik bir bilgi-eğlence sistemi ve 9,2 inçlik dijital gösterge ekranı ile öne çıkıyor. Elektrikli SUV modelde ayrıca 10 inçlik bir baş üstü ekrana yer ver verilmiş.

Adaptif hız sabitleyici, kör nokta izleme ve adaptif uzun farlar ile Smart #1’de güvenliğin ön planda tutulduğunu da söyleyebiliriz.

Üretimine bu yıl içerisinde başlanacak olan Smart #1’in teslimatlarının 2023 yılı içerisinde başlaması planlanıyor. Aracın fiyat etiketi konusunda ise henüz bir açıklama yapılmadı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu