Mitsubishi Colt, Renault Clio altyapısı ile geri dönüyor

Mitsubishi Colt uzun bir aranın ardından geri dönmeye hazırlanıyor. Japon üretici yeni modelinin ilk ön tanıtım görselini paylaştı.

Markanın yeni tasarım felsefesine sahip olan model, platform kardeşi Clio ile birçok gövde panelini de paylaşacak

Paylaşılan görselde aracın ön ızgaraya uzanan LED farları öne çıkıyor. Markanın yeni tasarım felsefesine sahip olan model, platform kardeşi Clio ile birçok gövde panelini de paylaşacak. Özellikle aracın yan tarafında bu benzerliği görmek mümkün.

Yeni Mitsubishi Colt, Clio’nun CMF-B platformu üzerinde yükselecek. Bu platform Renault Captur, Nissan Juke, Micra ve Dacia Sandero tarafından da kullanılıyor. Yakında tanıtılması beklenen yeni ASX modeli de aynı platform üzerinde yükselecek. Yeni model ülkemizde Bursa Oyak Renault fabrikasında üretilecek.

Yeni modelin ön tanıtım görselindeki bir diğer dikkat çeken detay ise Hybrid EV logosu oldu. Yeni Colt hibrit sistemin Alliance’nin diğer modelleriyle paylaşacaktır. Renault Clio E-Tech ve Nissan Juke Hybrid’i olağan şüpheliler olarak gösterebiliriz. Nissan Juke Hybrid’in 94 beygir güç ve 148 Nm tork üreten 1.6 litrelik atmosferik motoruna 49 beygir güç ve 205 Nm torka sahip bir elektrik motorunun eşlik ettiğini biliyoruz. Ayrıca araçta yer alan bir diğer elektrik motorunun HSG (Yüksek Voltajlı Marş Jeneratörü) olarak çalıştığı açıklanmıştı.

Colt modeli, 2013 yılında üretim bandına veda ettikten yaklaşık 10 sene sonra Mitsubishi’nin ürün gamına tekrar dönmüş olacak. Yeni modelin tanıtımıyla ilk olarak 1962 yılında görücüye çıkan Colt 600 modelinin 60. yaşı da kutlanmış olacak.

Mitsubishi’nin ürün gamı Space Star ve yakında tanıtılacak ASX’in yanına Colt’un eklenmesiyle genişleyecek. Yeni Colt ile birlikte markanın Avrupa pazarındaki payının önemli ölçüde artması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu