Peugeot yeni 408 SUV modeli için ilk ipucunu paylaştı!

Peugeot, yakında tanıtılacak olan 408 için ilk resmi teaser görselini paylaştı. Coupe formlu bir SUV karosere sahip olan model Haziran ayında gün yüzüne çıkacak. Fransız markanın isimlendirme politikası kapsamında 4008 olarak adlandırılması beklenen aracın ismininde yeni paylaşım ile birlitke 408 olacağı da netleşti.

Fransız üretici, yeni 408’i “SUV’lerin karakteristik özelliklerini dinamik bir Fastback silueti ile birleştiren yeni bir Peugeot türü” olarak yorumluyor.

Paylaşılan ön tanıtım görselinde aracın ön bölümde 308 ve 3008 modelleri ile benzer tasarıma sahip olacağını görüyoruz. Ancak yeni model ızgara üzerindeki gövde rengindeki dikey şeritler ile kardeşlerinden ayrılıyor. Peugeot’un yeni tasarım yüzünü taşıyan araçta, model logosu da ızgara üzerindeki yerini almış.

Fransız üretici, yeni 408’i “SUV’lerin karakteristik özelliklerini dinamik bir Fastback silueti ile birleştiren yeni bir Peugeot türü” olarak yorumluyor. Kısaca coupe formlu bir SUV model olarak nitelendirebileceğimiz araç, yerden yüksek yapısı ile arazi yeteneklerini ön plana çıkarırken, eğimli tavan çizgisi ile sportif bir duruş sergileyecek.

Yeni Peugeot 408

Peugeot henüz yeni model hakkında detaylar paylaşmış değil. Ancak yeni modelin tıpkı Citroen C5 X’te olduğu gibi uzatılmış bir EMP2 platformu üzerinde yükselmesi bekleniyor. Yeni modelin gerçek bir ön ızgaraya sahip olduğunu düşünürsek, kaputun altında da içten yanmalı motorlar bekliyoruz. Elektrikli güç üniteleri konusunda henüz net bir açıklama gelmedi ancak Peugeot, yeni modelinde “verimlilik” vurgusu yapıyor. O yüzden yeni modelde en azından hibrit güç ünitesinin yer alacağını söylemek yanlış olmaz.

Yeni Peugeot 408’in kaputunun altında, güçleri 180 ile 360 beygir arasında değişen farklı şarj edilebilir hibrit üniteler görmeyi bekliyoruz. Giriş seviyesinde ise 1.2 PureTech yarı hibrit motorlar görev yapacaktır. Buna ek olarak tamamen elektrikli bir e-408 de ilerleyen dönemde model gamına eklenebilir.

Yeni Peugeot 408, Haziran aylarının son günlerinde tanıtılacak. Peugeot yeni modelini tüm dünyada satışa sunacağını belirtirken daha fazla detay vermeyi ise reddediyor. İlerleyen günlerde yeni coupe formlu SUV model hakkında daha fazla bilgi almayı planlıyoruz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu