Maserati Grecale Türkiye’de yollara çıkıyor: Fiyatı açıklandı!

Maserati’nin, adını pek çok modeli gibi bir rüzgârdan alan yeni SUV’u Grecale Türkiye’de satışa sunulmaya hazırlanıyor. Ülkemizde Tofaş çatısı altındaki FerMas tarafından temsil edilmekte olan Maserati markası için yeni bir atılımı da ifade eden Grecale, konfor ve lüksü performans ile birleştirmeyi hedefliyor.

Maserati Grecale 3.250.000 TL’den başlayan fiyatlarla Haziran’dan itibaren satışa sunuluyor

Sunset Grill&Bar’da düzenlenen etkinlikte konuşan FerMas Şirket Müdürü Özgür Süslü, “Maserati’nin Orta-Sınıf Lüks SUV sınıfındaki yeni oyuncusu ile Türkiye pazarında iddialıyız. 2021 yılını yüzde 100 büyüme ile Türkiye Pazarı’nın En Hızlı Büyüyen Markası olarak kapatmıştık. 2022 yılının ilk dört ayında da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 125 büyümeye ulaştık. Grecale için bu yıl 100 adetlik kota almayı başardık. Grecale’nin rüzgarıyla bu yıl performasımızı iki katından fazla artırarak bir kez daha en hızlı büyüyen marka olmak istiyoruz.” diye konuştu.

Süslü ayrıca “Yarış DNA’sı ve en ileri teknolojilere yaptığı yatırımlar sayesinde Maserati, duygusallığı ve işlevselliği birlikte harmanlayan Grecale’yi yarattı. Konfor, lüks ve performansı birleştiren Grecale, 530 beygir gücünde V6 benzinli motor, 300 ve 330 beygirlik güç seçenekleri sunan 2.0 hibrit ve Maserati tarihinin ilk yüzde 100 elektrikli SUV’u “Grecale Folgore” olmak üzere üç farklı güç-aktarma sistemiyle tüm bu ihtiyaçları karşılayacak ve tüm dünyada adına yaraşır bir rüzgar estirecek” ifadelerini kullandı.

Grecale’nin, “sınıfının en iyisi” özellikleri, tasarım, kabin içindeki ferahlık ve konfor öğeleriyle de öne çıkacağını söyleyen Süslü “Orta-Sınıf Lüks SUV segmenti, lüks otomobil pazarında en fazla kadın tüketiciye sahip segment. Grecale’nin katkısı ile Maserati markası olarak daha fazla kadın kullanıcıya hitap etmeyi hedefliyoruz. Grecale, kadın kullanıcıları markamıza bir adım daha yaklaştıracak. Aynı zamanda, sporu ve yüksek performansı seven; kozmopolit ve dinamik bir yaşam tarzına sahip kullanıcıların da tercihi olacak” diyerek sözlerine son verdi.

Maserati Grecale 3.250.000 TL’den başlayan fiyatlarla Haziran’dan itibaren satışa sunuluyor olacak.

Konfor, lüks ve performans bir arada

Grecale’nin tasarımı, Maserati’nin MC20 ile başlattığı ve her yeni modeli diğerlerinden ayıran yeni tasarım bakış açısını yansıtıyor. Kabin içinde göze çarpan görsel öğeler arasında geleneksel Maserati saati yer alıyor. Grecale’nin dış tasarımı da onu Maserati’nin geleneksel tasarı anlayışına sadık ve modern bir otomobil olduğunun altını çiziyor. Otomobilin önünde konumlanan büyük ızgarası ve karbon fiber kullanımlarıyla vurgulanan kıvrımlı gövde profili dikkat çekiyor. Aracın arka kısmında Giugiaro 3200 GT’den ilham alan bumerang stili lambalar ve tasarımdaki coupé etkisi tıpkı bir spor otomobil hissi uyandırıyor. Böylelikle Grecale daha da çarpıcı bir görünümüne kavuşuyor.

Üç farklı versiyon: GT, Modena ve Trofeo

Grecale; GT, Modena ve Trofeo olmak üzere üç farklı versiyon ve temayla dünya yollarıyla buluşuyor. Grecale GT, dört silindirli 300 beygirlik yarı hibrit hibrit sistemiyle şehir içi kullanımda iddialı. Grecale Modena, dört silindirli 330 beygirlik yarı hibrit sistemiyle, doğa tutkunlarına hitap ediyor. Daha fazla performans isteyenler için üretilen Grecale Trofeo ise 0-100 km/s hızlanmasını 3,8 saniyede tamamlıyor ve 285 km/s’lik azami hıza ulaşabiliyor. Grecale Trofeo, 530 beygirlik güçlü V6 motorun sağlamış olduğu performansla, daha çok güç ve adrenalin meraklılarına hitap ediyor. Sürüş deneyimini en üst düzeye çıkarmak üzere, Comfort, GT, Sport, Corsa (sadece Trofeo’da sunuluyor) ve Off-Road olmak üzere beş farklı sürüş modu Grecale’nin karakterini kullanım gereksinimlerine uygun bir hale getirmesini sağlıyor.

Yeni teknolojiler

Grecale’nin iç mekânı teknolojik anlamda da oldukça dikkat çekici. Bolca dijital ekrana yer verilen iç mekanda 12.,3 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı öne çıkıyor. Bu ekran şimdiye kadar bir Maserati’de kullanılan en büyük ekran özelliğine sahip. Kabinde ayrıca yeni dijital saat ile kumanda paneliyle 8,8 inçlik ekran görsel ve işlevsel açıdan yenilikçi bir kullanım deneyimi yaşatıyor. Ayrıca Grecale’de, arka koltukta seyahat eden yolcular için de üçüncü bir ekran bulunuyor.

Grecale, ses sitemi konusunda da oldukça iddialı. Motorun Maserati’ye özgü sesine ek olarak kabin içerisinde 3-Boyutlu gerçek deneyim sunan Sonus Faber Premium ses sistemi araçtaki yolculuk deneyimini arttıracaktır.

Grecale, yeni bilgi-eğlence sistemi Maserati Intelligent Assistant (MIA) Multimedya ve isteğe bağlı olarak sunulan Head-up Display de dahil olmak yenilikçi donanımları da kullanıcısına sunuyor. Grecale, sürücüsünün kullanım tercihlerine göre tamamen kişiselleştirilebilen ve yüksek performanslı bir “Kullanıcı Deneyimi” sunan güçlü işletim sistemine sahip MIA (Maserati Akıllı Asistan) bilgi-eğlence sistemi sunuyor. Araç içindeki deneyim, son teknoloji bilgi-eğlence sisteminden ve Maserati Connect ile yönetiliyor. Bu sayede Grecale, bağlantılı araç teknolojisiyle de müşteri deneyimini en üst seviyeye taşıyor. “Maserati Connect Programı” sayesinde gelişmiş bağlanabilirlik çözümleri sunan Grecale; kullanıcısına otomobilinin durumu takip edebilmesine olanak sağlıyor. Ayrıca servis zamanı geldiğinde gerekli bildirimleri vererek hayatını kolaylaştırıyor. Maserati Connect aynı zamanda acil durumlarda ve çalınma durumunda yardım sağlayarak güvenliği iyileştiriyor. Kullanıcı, akıllı telefon, akıllı saat veya sanal kişisel asistanlar (Amazon Alexa ve Google Assist) aracılığıyla Connect Uygulaması üzerinden Maserati’siyle her an iletişim kurabiliyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu