Honda elektrikli araçlar için yatırımlarına devam ediyor!

Honda elektrikli araçlar için yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda Honda’nın Çin’deki otomobil üretim ve satış iştiraki olan “GAC Honda Automobile”, elektrikli araç üretimi için yeni bir fabrika inşaatına başladığını duyurdu.

Honda, tesisin üretim kapasitesinin yıllık 120 bin adet olacağını ve üretime 2024 yılında başlanmasının hedeflendiğini açıkladı

Elektrifikasyon stratejisine yönelik önemli adımlar atmayı sürdüren Honda, tesisin üretim kapasitesinin yıllık 120 bin adet olacağını ve üretime 2024 yılında başlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Başlangıçta 3.49 milyar yuan (yaklaşık 525 milyon dolar) yatırım gerçekleştirilen fabrikanın sıfır karbon ve sürdürülebilir enerji kaynakları yaklaşımları göz önünde bulundurularak inşa edilmesi planlanıyor.

Honda’nın Çin’deki otomobil üretim ve satış iştiraki olan GAC Honda Automobile şirketi, elektrikli araç üretimi için yeni bir fabrika inşaatına başladığını duyurdu. Nisan ayında Honda’nın global vizyonuna yönelik olarak düzenlenen toplantıda detayları açıklanan elektrifikasyon sürecinin bir adımı olarak Çin’deki tesis hayata geçirildi. Ürün gamındaki elektrikli araç modellerinin artırmayı planlayan Honda, elektrifikasyon stratejisine yönelik önemli yatırımlarını da büyüterek sürdürüyor.

Yeni elektrikli otomobil üretim fabrikası Çin’in Guangzhou kentinde, 400 bin m2 büyüklüğündeki bir alanda kurulacak. Tesisin üretim kapasitesinin ise yıllık 120 bin adet olması planlanırken, üretime 2024 yılında başlanması hedefleniyor. Önemli bir üretim merkezi olacağı ön görülen fabrikanın yanı sıra Çin’de aynı zamanda Dongfeng Honda Automobile tarafından bir fabrika daha kurulacak. İki üretim tesisinin de 2024 yılında operasyona başlayacağı ve yıllık toplam otomobil üretim kapasitelerinin 1.73 milyon adet olacağı açıklandı.

Sürdürülebilirlik kapsamında güneş enerjisi ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları kullanılacak fabrika için başlangıçta 3.49 milyar yuan (yaklaşık 525 milyon dolar) yatırım gerçekleştirileceği açıklandı. İleri teknoloji üretim imkanları sunulacak fabrikanın verimli, akıllı ve düşük karbonlu olarak faaliyet göstermesi için çalışmalara başlandı. Honda, 2050 yılına kadar sıfır karbon hedefinin gerçekleştirilmesine yönelik elektrikli araçlar için çalışmalarını hızlandırmaya ve müşteri beklentilerini karşılamayı hedefliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu