DS 9 İncelemesi

Bazı otomobiller kullanıcıların dikkatini çekmek için risk alır ve ardından sınırları zorlar, DS 9 o otomobillerden biri.

Genel Bakış

Güzel bir dış tasarım, PSA grup içinde olduğu için kullanıcılar tarafından bilinen mekanik aksam, avantajları, sundukları, farklı duruşu ve onu yakından tanımak istediğinizde sizi cezbeden detaylar, hepsini ele aldığımız yazımıza hoş geldiniz karşınızda DS 9 sedan!

Dış Tasarım

Detayların otomobilin tasarım bütünlüğü ile harmanlanmış olması, tasarım üzerinde bakılan her parçanın bir detay ile şekillendirilmiş olması ile otomobil kullanıcıların dikkatini üstüne almayı başarıyor. Otomobile yakınlaştığımızda altıgen ızgara DS ambleminin S harfini şekli ile tasarlanmış olması, ön aydınlatma grubunun içte durması tampon ile eğim verilmesi karşıdan bakıldığında otomobilin hırçın ve agresif bir ön kimliğe ulaşmasını sağlamış. Aydınlatma grubundan bahsetmişken üç ayrı hareket eden LED ile donatılan aydınlatma grubu kullanıcıların otomobille geçirdikleri ilk gece yolculuğunda DS 9’a olan bağlarını kuvvetlendirecektir. Otomobilin kilitlediğimizde aydınlatma grubu içindeki LED lerin 360° dönmesi otomobilde düşünülmüş bir çok güzel detayda sadece biri.

Muazzam tasarım, ince detaylar

Otomobilin yan tarafına geçtiğimizde kilitlenip, açılınca kapı içine girip çıkan kapı kolları dış tasarım kimliğinin daha soluksuz olmasını sağlamış. Fastback bir tasarım kimliğine bürünmüş olan otomobil o kadar uzun gözüküyor ki 19inç büyüklüğündeki jantlar otomobil için görüntü olarak küçük kalmış. Cam çerçevelerindeki piano black detaylar, yan aynalar ve kapı altındaki krom detay ile birleşince güzel bir uyum yakalamış. Otomobilin arka tarfına geçtiğimizde bizi ilk olarak etkileyen detay tasarımda arka tampon ile birleşik sunumuş olan difüzör, egzoz çıkışlarının da içe gömülmüş halde sunulması ile premium algıya katkıda bulunmuş. Arka tarafın neredeyse yarısını kaplayan arka far grubu, yakından bakıldığında aynı ön taraftaki gibi muazzam bir detay işçiliği ile görsel bir şölen oluşturmayı başarmış. Otomobil bagajının üst kısmını spoiler gibi şekillendiren DS premium algının yanında sportif bir kimlikte yakalamak istemiş ve bunu başarmış. Cam tavanın ardından kalan kısıma da piano black renk ile boyayan DS tavan kısmını tek bir renk yaparak çift renk algısını artırmış ve bu tasarım detayı ile gözlere hitap etmeyi başarmış.

İç Tasarım

DS 9’da farklı bir test yaparak önce arka koltuklardan başlamak isterim. Arka yaşam alanına geçtiğinizde kesinlikle premium bir alan size sunulmuş. Her tarafın deri ve yumuşak plastik ile sunulmuş olması otomobilin içindeki kaliteyi üst noktaya taşıyor. Büyük bir orta kol dayaması bulunuyor ve bu kol dayama üzerinde koltuk ayarı ve klima ayarı mevcut. Aslında DS bu modeli makam otomobili mantığında üretmek istemiş gibi duruyor. Baş ve diz mesafesi gayet yeteli olan DS 9 tasarım kimliği yüzünden dışardan bakıldığında basık gibi gözüksede içeride kullanıcıyı gayet ferah ve geniş bir yaşam alanı ile büyülüyor. Bagaj alanına geçtiğimizde tasarımı dolayısıyla güzel bir yükleme alanına sahip olan bagaj, yüksek yükleme eşiği yüzünden ağır eşyaları yükleme konusunda biraz sorun çıkartabilir. Otomatik ve elektrikli bagaj kapağına yer verilen model 510 Litrelik güzel bir hacme sahip.

Premium haz, kaliteli hissiyat

Sürücü koltuğuna geçtiğimizde kaliteli malzemeler ve dışarıda uygulanmış olan muazzam tasarım kimliği içeride de devam etmekte. PSA grubundan alışık olduğumuz vites topuzu, multimedya ekranı gibi detayların DS imzası ile farklı bir tasarım kimliğinde sunulmuş olması gerçekten güzel. Dokunduğunuz her noktanın kaliteli bir hissatı olması ve muazzam renk uyumu kullanıcı için premium algısının artmasını sağlıyor. Dijital hayalet gösterge farklı kombinasyonlarda kullanılabilerek istenilen özelleştirmeye izin veriyor. Modlara göre farklı renk seçenekleri suan gösterge paneli çözünürlük, renk ve netlik olarak gözlere hitap etmeyi başarmış. Orta multimedya ekranına geçtiğimizde iç yazılım olarak tamamen diğer PSA grup otomobilleri ile aynı olan multimedya ekranı sorunsuz geçişler ve kolaylık ile sürücünün sürüş zevkini artırmakta başarılı. İyi derecede bir çözünürlük ve akıcılık sunan multimedya ekranı geri kamera ve 360° görüntü gibi içerikler ile sürücünün işini kolaylaştırıyor. Detayları seven marka DS ön konsol üstüne bir saat yerleştirmiş otomobili kapatıp açınca haraket eden bu saat iç tasarım kimliğinde de hareketli detaylara yer verildiğini belirtiyor.

Motor, Performans ve Sürüş Dinamikleri

Düşük hacim yüksek performans!

DS 9 kullanıcıya konforu üst seviyede sunarken 225 beygir gücünde 1.6 Litrelik motoru ile performanslı sürüşleride aratmıyor. 8 ileri şanzıman ile sunulan DS 9 otoban süratlerinde düşük devir ile ilerlemesi sayesinde ekonomik bir tüketim sağlıyor. Test ettiğimiz süre boyunca 7.2 Litrelik ortalama tüketim değeri yakalayan model gayet başarılı. Sessiz çalışan motorun kullanıcının isteklerine verdiği anlık tepkileri gayet başarılı. 0’dan 100 km hıza 8.1 saniye gibi başarılı bir sürede çıkan model 1540 Kilogramlık ağırlığını hissettirmiyor. Ön tarafta bulunan bağımsız, McPherson dengeleyici yaylar ve arka tarafta sunulan bağımsız, stabilizatör ile çoklu bağlantı, otomobilin konfor odaklı ilerlerken kullanıcının yoldaki bozuk zeminleri hissetmemesini sağlıyor. Modlar arasında geçiş yağtığımızda daha agresifleşen DS 9, sport modu ile daha yüksek devir çeviriyor ve daha hızlı vites atıyor. 1.6 litrelik motoru ile kullanıcıya böyle bir performans sunması muazzam, rakipleri bu performans değerlerini 2 Litrelik motorlar ile sunabiliyor. Bu fark otomobilin daha düşük vergiye sahip olmasını sağlıyor, bu da bence otomobili tercih edecek kişilerin en büyük nedenlerinden biri. 5 metreye yakın uzunluğa sahip olan model hızlı girilen virajlarda stabil çizgisi üzerinde kalmayı başarıyor. Herhangi bir kayma eğilimi göstermeyen otomobil koltukların yanal destekleri ile sürücünün otomobil hakimiyetini de artırıyor.

1.6 litrelik bir motorla böyle performans değerlerinin sunulması, 8 ileri AT şanzıman ile aynı zamanda ekonomik bir sürüş yapılabilmesi. Böyle bir performansın yanında premium kalite ve konfor sunulması otomobilin gerçekten kullanıcının istediği her şeyden barındırıyor olması muazzam.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu