Yeni Volkswagen Amarok yüzünü göstermeye hazırlanıyor

Volkswagen yeni nesil Amarok için yeni bir teaser yayınladı. Paylaşılan yeni görüntüler ile birlikte yeni pick-up hakkında daha fazla fikir sahibi oluyoruz.

Volkswagen, yeni Amarok’un arazi kabiliyetinin yanı sıra teknoloji konusunda da iddialı olmasını istiyor

7 Temmuz’da yüzünü gösterecek olan model için son günlerde sürekli yeni ön tanıtım görselleri geliyor. Bu görseller fazla bir ayrıntı vermiyor ancak yine de araç hakkında fikir sahibi olmamıza yardımcı oluyor. Paylaşılna yeni görselde aracın şişkin çamurluklarını görme fırsatı yakaladık. Bunun yanı sıra aracın yeni LED gündüz far grafikleri de gözler önüne serildi.

Aynı zamanda aracın çizgileri de artık yavaş yavaş gün yüzüne çıkmaya başladı. Alman üretici ayrıca yeni modelinde özel jant seçenekleri kullanacağını açıkladı. Teaser görselinde yer alan arazi lastikleri de aracın kabiliyetleri hakkında şimdiden ipuçları veriyor.

Volkswagen yeni Amarok hakkında detayları ise henüz gizli tutuyor. Ancak modelin birlikte geliştirildiği Ford Ranger ile birçok ortak noktaya sahip olacağını biliyoruz. İç mekandaki 12 inçlik bilgi-eğlence sistemi ekranı da bunlardan bir tanesi.

Volkswagen, yeni Amarok’un arazi kabiliyetinin yanı sıra teknoloji konusunda da iddialı olmasını istiyor. Alman üretici yeni modellerinde standart olarak 20’den fazla sürücü destek sistemi sunacağını belirtti. Opsiyon listesindeki seçenekler de satın alındığında ise bu sayı 30’u geçiyor. Bu sistemler hakkındaki detaylar ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak. Ancak bu sistemler arasında şerit takip asistanı, şerit değiştirme asistanı, aydınlatma asistanı, adaptif hız sabitleyici, trafik işareti tanıma ve çevresel görüş gibi özelliklerin olduğunu şimdiden biliyoruz.

Kaputun altında ise benzinli ve dizel seçeneklerin yer alması bekleniyor. 1 adet benzinli motorun yanı sıra 4 farklı dizel ünite de yeni Amarok’taki yerini alacak. Bu dizel ünitelerin 2.0 ve 3.0 litrelik hacimlere sahip olması bekleniyor. Yüksek hacimli motorlar 6 silindire sahip olacaktır. Standart olarak arkadan itişli olarak sunulacak olan araçta dört tekerlekten çekiş sistemi de seçenekler arasında olacak.

7 Temmuz’da tanıtılacak olan model, 2022 yılının son çeyreğinde ise satışa sunulması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu