Mercedes-Benz 2025’te iki modelini üretimden kaldıracak!

Alman gazetesi Handelsblatt’da yer alan bilgiye göre 2025 yılında Alman otomotiv üreticisi Mercedes-Benz ‘in iki giriş sınıfı modeli olan A-Serisi ve B-Serisini aşamalı olarak kaldırmayı planladığını açıkladı.

Dahili olarak Mercedes-Benz kaynakları tarafından sağlanan bilgilere atıfta bulunan Handelsblatt gazetesi, Mercedez-Benz yönetim kurulu üyelerinin mevcut model döngüsünün sonunda yollarda çokca gördüğümüz A-Serisini değiştirmeme kararı aldıklarını söyledi. Rapor, 2018’de tanıtılan dördüncü nesil A-Serisi’nin 2025’e kadar hem hatchback hem de sedan gövde tiplerinde üretilmeye devam edeceğini öne sürüyor. Ancak Düsseldorf merkezli finans ve iş gazetesi, mevcut modelin haleflerinin planlanmadığını söylemekte.

En çok tercih edilen A-Serisi son buluyor!

Handelsblatt ayrıca A-Serisi ile yakından ilişkili olan Mercedes-Benz B-Serisi MPV’nin 2025’te üretimi durduracağını da bildirdi. A- ve B-Serisi’ni iptal etme kararı, Mercedes-Benz’in portföyündeki daha yüksek kârlı lüks modellerin sayısını artırırken aynı zamanda saf elektrikli modellerin sayısını artırmaya çalışmasıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum. Alman otomobil üreticisi, kompakt otomobil segmentini tamamen terk etmiyor. Handelsblatt raporuna göre gelecekte, Mercedes-Benz CLA sedan , Mercedes-Benz GLA ve Mercedes-Benz GLB’nin halefi modelleri etrafında yoğunlaştırmayı planlıyor. Açıklamalara göre yeni nesil CLA sedan, GLA ve GLB’nin günümüzün MFA platformundan Mercedes-Benz’in yeni MMA yapısına geçeceği yönünde. Mercedes-Benz’in baş teknoloji sorumlusu Markus Schäfer’e göre, “MMA platformu hem hibrit hem de saf elektrikli modelleri desteklemek için tasarlandı ve yeni bir MB.OS işletim sistemini benimseyecek. Giriş seviyesi lüks MMA platformumuzun araçları, 2024 yılında ilk kez MB.OS yazılım mimarisini temel alacak. Bu segmentte yedi yerine dört model sunmayı planlıyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Çok güzel ve net bilgilendirmeler için teşekkürler.
    GLB ne kadar güzel bir aile arabası olsa da kasa eskidiği için tereddütlerim var.
    Kasa ne zaman değişecek bilginiz var mı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu