Mercedes-Benz Citan modifiye ile maceracı ve sportif bir görüntü kazandı!

Ticari otomobiller modifiye için en popüler adaylardan değil, ancak bazıları yine de modifiye edilebiliyor. En son örneklerden biri olan, Alman modifiye firması Vansports’dan bir dizi stil ve süspansiyon yükseltmesi alan tamamen yeni Mercedes-Benz Citan karşınızda. Ülkemizde ilk nesli olan W415 modeli kullanıcılar tarafından pek fazla tercih edilmese de böyle bir modifiye kullanıcıların dikkatini bir hayli çekecektir.

Ticari otomobil severler buraya!

Alman firma tarafından modifiyeye uğrayan Citan, 235/35R19 lastiklere sahip yeni bir çift tonda renk barındıran ve çift kollu 19 inç alüminyum jant setinden yararlanıyor. 10 mm’lik spacer yardımıyla, son neslinde daha şık bir gövdeyi benimseyen küçük minibüsün görünüşünü kuşkusuz iyileştirmeyi başarmışlar. Bir başka havalı dokunuş ise, Mercedes-Benz Citan ‘a farklı bir stil kazandıran PU-RIM’den yapılmış siyah çamurluk dodikleri. Resimdeki model bir Citan Tourer ama güncellemeler panelvan olan model için de mevcut. Süspansiyon konusunda Vansport firması iki farklı seçenek sunuyor. Yol tutuşa öncelik verenler için, Citan’ı yere 30 mm yaklaştıran alçaltılmış süspansiyonu kullanıcılara sunmakta. Daha aktif bir yaşam tarzına sahip olan otomobil sahipleri, muhtemelen yakında piyasaya sürülecek olan ve hafif arazi sürüşleri için yerden yükseklik sağlayan yükseltilmiş yayları tercih edeceklerdir. Vansports, ikinci süspansiyon alternatifinin daha çok arazi ve bozuk yol şartlarında kullanışlı olacağını belirtti.

Vansports, plastikten yapılmış bir ön tampon eklentisi, yan etek uzantıları ve daha sportif bir görünüm için daha büyük egzoz boruları üzerinde çalıştığını belirtti ve yakın zamanda göreceğiz gibi duruyor. Bu yüzden Citan’daki değişiklikler burada bitmeyecek. Vansports yükseltilmiş Citan modelleri için mat siyah kaplamalı koruyucu kenar çubukları ve yükleme eşiği için koruyucu bir şerit sunulacağını belirtti.

Modifiye firması bize kabinin fotoğraflarını göstermedi, ancak kısa süre içinde deri döşeme, hidrografik işlem, yeni paspaslar, alüminyum kapı eşik panelleri ve alüminyum pedallar dahil olmak üzere bir dizi iç yükseltme duyurdu. Vansports, Heinz Hartmann GmbH’nin Mercedes-Benz hafif ticari araçlarını modifiye etme konusunda uzmanlaşmış bir alt markası. Firma, Citan’ın önceki nesli için benzer güncellemeler sunmuştu, Vito ve daha büyük model olan Sprinter için performans veya arazi odaklı stile sahip çeşitli paketleri kullanıcıya sunmuştu.

Bu tarz modifiyeler yabancı ülkede yapılsa da, ülkemizdeki modifiye firmaları bu modifiyelere benzer ürünleri satışa sunup otomobilleri bu hale çevirebiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu