Audi Formula 1’e adım atıyor!

Audi, motorsporlarının en tepe noktasına giriş yapıyor. Alman marka, 2026’dan itibaren FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda özel olarak geliştirilmiş bir güç ünitesiyle yarışacak. Projenin merkezi olarak ise Audi Sport’un Ingolstadt yakınlarındaki Neuburg’daki tesisleri gösteriliyor.

Audi, Formula 1 Belçika Grand Prix’sini öncesi düzenlediği basın toplantısında katılımını duyurdu

Audi, Formula 1 Belçika Grand Prix’sini öncesi düzenlediği basın toplantısında katılımını duyurdu. Etkinlikte, AUDI AG Yönetim Kurulu Başkanı Markus Duesmann ve Teknik Geliştirmeden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Oliver Hoffmann, Formula 1 Başkanı ve CEO’su Stefano Domenicali ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) Başkanı Muhammed ben Sulayem’in soruları yanıtladı.

“Motor sporları, Audi’nin DNA’sının ayrılmaz bir parçasıdır” diye konuşan Markus Duesmann, “Formula 1, hem markamız için küresel bir aşama hem de oldukça zorlu bir geliştirme laboratuvarı. Yüksek performans ve rekabetin birleşimi, sektörümüzde her zaman yenilik ve teknoloji transferinin itici gücüdür. Yeni kurallar bize dahil olmak için doğru zamanı sunuyor. Ne de olsa Formula 1 ve Audi, net sürdürülebilirlik hedefleri peşinde.” ifadelerini kullandı.

Dünyanın en popüler yarış serisine katılmanın anahtarı, Audi’nin daha sürdürülebilir ve uygun maliyet hedefinin de bir parçası. 2026’dan itibaren geçerli olacak yeni teknik kurallar, daha fazla elektrifikasyon ve gelişmiş sürdürülebilir yakıta odaklanıyor. Takımlar için mevcut maliyet üst sınırına ek olarak, 2023’te güç ünitesi üreticileri için bir maliyet sınırı getirilecek. Buna ek olarak, Formula 1 kendisine 2030 yılına kadar karbon nötr bir yarış serisi olma gibi iddialı bir hedef koymuş durumda.

Audi’nin Formula 1’e katılacağı uzun zamandır konuşuluyordu. Sonunda bu dedikodular resmi olarak da onaylanmış durumda. Yeni markaların katılımı ile Formula 1’in çok daha renkli olması bekleniyor. Bakalım Audi, Formula 1’de nasıl bir performans sergileyecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu