Smart #1 Brabus performansıyla süper otomobilleri kıskandırıyor

Smart’ın ilk crossover modelinin performanslı versiyonu Çin’de Chengdu Otomobil Fuarı’nda kendisini gösterdi. Mercedes-Benz ve Smart imzalı otomobillere yaptığı modifiyelerle öne çıkan Brabus markası, bu sefer de elektriki SUV modele el atmış gürünüyor. Smart #1 Brabus, performansıyla göz dolduruyor.

Smart #1 Brabus, sahip olduğu iki elektrik motoru ile öne çıkıyor

Araçta ön ve arka aks üzerine yerleştirilen iki farklı elektrik motoru öne çıkıyor. Önde 156 beygir güç ve 200 Nm tork üretebilen motora ek olarak arka aks üzerindeki güç ünitesi 272 beygir güç ve 343 Nm tork üretebiliyor. Toplamda 428 beygir güç ve 543 Nm tork üretebilen ikili, elektrikli modelin sadece 3.7 saniyede 100 km/s hıza ulaşmasını sağlıyor.

Performanslı modelin bataryası ise standart Smart #1’den alıyor. Smart ve Brabus’un performans odaklı bu araçta daha büyük bir batarya kullanarak aracın dezavantaja sahip olmasını istememişler gibi görünüyor. 66 kWh’lik batarya Smart #1 Brabus’a muhtemelen standart modelin sahip olduğu 440 km’lik menzilden daha az bir değer sunacaktır.

Brabus, aracın dış bölümünde ise çok fazla bir değişikliğe gitmemiş. Agresif gövde elemanları ile tanınan Brabus, Smart #1’de ise daha sakin bir yol izlemiş gibi görünüyor. Kaputun hemen altındaki ek hava girişleri ve dikkat çekici jantlar dışında, Smart #1 Brabus, standart versiyondan çok da farklı görünmüyor. Smart #1 Brabus’ların hepsi mat gri gövde renginin yanı sıra lazer kırmızı ve parlak siyah detaylarla bezenmiş olarak gelecek. Aracın kırmızı fren kaliperleri de performansını kanıtlar nitelikte.

İç mekanda da yine Brabus imzasını görmek mümkün. Spor koltukların başlarındaki Brabus logoları öne çıkarkan Alcantara kaplı direksiyon simidinin de oldukça şık göründüğünü söyleyebiliriz. Kokpitin hemen her yerinde yer alan kırmızı dikişler de araçtaki sportif ruhu yansıtıyor.

Smart #1 Brabus için Çin’de istenen fiyat 279 bin Yuan (bugünkü kur ile 773 bin TL). Yeni elektrikli ve performanslı modelin diğer pazarlarda sunulup sunulmayacağı ise henüz belli değil.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu