Eski Apple iCar mühendisi sırları çaldığını itiraf etti!

Çin menşeili otonom otomobil üreticisi XPeng’in projesinde çalışmak üzere işe alınan eski bir Apple mühendisi, XPeng ile yeni bir göreve başlamak için Çin’e gitmeden önce Apple’dan sırları çaldığını itiraf etti. Zhang Xiaolang, 2015 yılında Apple tarafından işe alındı, ancak 2018’de, hasta annesine daha yakın olabileceği ve Asya markasıyla çalışacağı yer olan Çin’e dönmek için istifa edeceğini açıkladı. Aynı yıl Çin’e tek yönlü uçamadan tutuklandı.

XPeng davayla ilişkisi olmadığını söyledi!

Savcılar, Çin doğumlu mühendisin eşinin bilgisayarına Silikon Vadisi şirketinin elektrikli arabasının devre kartını gösteren çizimler de dahil olmak üzere hassas bilgiler içeren 25 sayfalık bir Apple belgesi indirdiğini iddia etti. Xiaolang , California’daki bir duruşmada tek bir ticari sır çalma suçunu kabul etti, Kasım ayında hüküm giydiği için mahkemeye döndüğünde 10 yıla kadar hapis ve 250.000 dolar para cezasıyla karşı karşıya kalabilir. XPeng, medyadaki haberlerden davadan haberdar olduğunu, ancak ayrıntılar hakkında net olmadığını ve ABD makamlarının soruşturmalarına dahil olmadığını iddia etti.

Çinli otomobil üreticisi Bloomberg tarafından bildirilen bir açıklamada, “Apple’a karşı bir tartışmamız yok ve bu davayla hiçbir ilişkimiz yok” dedi . “XPeng, ilgili yasalara sıkı sıkıya bağlıdır ve fikri mülkiyetin korunmasına büyük değer verir.” diyerek ekledi.

Xiaolang, Çinli otomobil şirketlerine sır vermeye çalışmakla suçlanan tek Apple mühendisi değil. Jizhong Chen, yerel bir firma için çalışmayı umduğu Çin’e uçağa binmeden önce 2019’da tutuklandı. Bloomberg’in haberine göre yetkililer mühendise ait bir sabit diski aradığında binlerce hassas Apple belgesi ve şirketin otonom tesisinde çekilmiş 100 fotoğraf buldu. Xiaolang’ın aksine Chen, suçsuz olduğunu iddia etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu