iPhone 14 ve Apple Watch kaza yaptığınızı anlayabilecek!

Apple, geçtiğimiz gün yaptığı etkinlik ile birlikte yeni ürünlerini tanıttı. iPhone 14, Apple Watch 8 ve AirPods Pro 2 modellerini tanıtan şirket, sunduğu bazı özelliklerle ise dikkat çekiyor. Bu özelliklerden en çok dikkat çekenlerden birisi de kaza algılama sistemi oldu.

Apple’ın yeni akıllı saat modeli Watch 8 ve iPhone modelleri kaza algılama sistemine sahip olacak.

Tanıtımda paylaşılan bilgilere göre Apple‘ın yeni akıllı saat modeli Watch 8 ve iPhone modelleri kaza algılama sistemine sahip olacak. Bu cihazlar sahip oldukları gelişmiş jiroskop ve ivmeölçer sayesinde, aracınız kaza yaptığında bunu algılayabilecek.

Apple Watch 8 ve iPhone 14 modellerinde yer alan kaza algılama sistemi yeni bir üç eksenli jiroskop ve 256 G’ye kadar ölçüm yapabilen ivmeölçer tarafından sağlanıyor. Apple, barometre ile birlikte cihazda çalışan bir algoritmadan yararlanan sistemin çoğu araç türündeki çarpışmaları algılayabildiğini belirtiyor.

Herhangi bir kaza tespitinin ardından kullanıcı 10 saniye içinde yanıt vermezse akıllı telefon ve saat önceden belirtilen kişileri ve acil yardım hizmetlerini bilgilendirebilecek. Böylece kazanın ardından yaralananlara yardım en kısa süre içerisinde yapılmış olacak.

Apple çarpma algılama algoritmasını oluşturmak için, kafa kafaya, arkadan, yandan çarpma ve takla atma dahil olmak üzere çeşitli kaza durumlarını laboratuvar ortamında test etti. Yapılan testlerin ardından cihazlarda bulunan hareket sensörlerinden ise çeşitli veriler toplanmış.

Teknoloji şirketi, hareket verilerine ek olarak barometreyi, GPS’i ve iPhone’lardaki mikrofonu da kazanın varlığını tespit etmek için kullanıyor. Çeşitli sistemlerden gelen verileri derleyip durumu değerlendiren Apple imzalı cihazlar bu sayede en dengeli sonuca ulaşmayı hedefliyor.

Apple, sunduğu bu sistem ile birlikte kazaların ardından acil yardım ekiplerinin en kısa zamanda yetişmesine olanak sağlıyor. Peki siz Apple’ın yeni kaza tespit sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu