M Departmanından çıkan elektrikli SUV; BMW XM

Yeni 2023 BMW XM, elektrikli güç aktarma organına sahip ilk saf M modeli ve şimdiye kadar yapılmış seri üretim en hızlı M otomobili veya BMW diyebiliriz. Tasarımı dolayısı ile basık duran spor crossover, 644 Beygir sistem gücü sunan model, 8 ileri otomatik şanzımana entegre edilmiş 197 Beygir güç sağlayan bir elektrik motoru ve 483 Beygir 4.4 Litre çift turboşarjlı V8’i bir araya getiriyor. Aynı zamanda otomobil 800 Nm tork gücü sunmakta.

Elektrikli seri üretim M otomobili!

BMW XM modeli yüksek performansı ile kullanıcılarına muazzam bir deneyim yaşatırken aynı zamanda hibrit sistemi sayesinde şehir içi gezintilerde tamamen elektrikli yol alarak emisyonsuz, çevreci bir ilerleyiş sürdürmekte. Sadece elektrik motoru ile kullanıcıların 140 km/s hıza çıkabilmesi mümkün olacak. Sadece elektrik motoru ile 25,7 kWh’lık batarya kapasitesi sayesinde şehir içi kullanımlarda 85 km’lik bir menzil sunmakta. Bu batarya 3.5-4 saat aralığında dolu hale gelebilmekte.

Tasarruflu, performanslı ve aynı zamanda çevreci!

M departmanı bir ilke imza attı!

İddia edilen 4.3 saniyede 100 km/s, 14.3 saniyede 200 km/s ulaşabileceği iddia ediliyor. Otomobil 2 ayrı hız sınırı ile donatılmış olacak donanım seçimine göre 250 km/s veya M sürücü paketi ile 270 km/s olarak.

Alman otomobil üretici BMW XM modelini, Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Bentley Bentayga gibi süper lüks otomobil markalarının alıcılarına yönelik geliştirmiş.

BMW XM Güney Karolina’daki Spartanburg fabrikasında üretilmeyece başlanacak. Avrupa için 2023 yılınan yaz aylarında satışa başlanması planlanıyor.

XM, 2023 yılınan başlarında Kuzey Amerika bayilerinde satışa başlanacak ve şuan 159.000$’lık bir taban fiyat etiketi taşıdığı paylaşılıyor.

Fotoğraf Galerisi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu