Renault Zoe üretim bandına veda ediyor!

Renault’un iddialı elektrikli modeli Zoe ikinci neslinin ardından üretim bandına veda ediyor. İlk olarak 2012 yılında tanıtılan Renault Zoe, Fransız üreticinin yeni elektrikli modellerine yer açmak adına ömrünün sonuna doğru yaklaşıyor. Zoe yerini markanın elektrikli R5 ve Clio modellerine bırakacak.

2025 yılında retro tasarımlı R5 ve R4 modelleri ürün gamına eklenecek

Renault’un Zoe kararı markanın operasyon direktörü Fabrice Cambolive tarafından onaylanmış durumda. Cambolive yakın gelecekte Renault’un model gamına yeni elektrikli otomobiller ekleyeceğini belirtti. Renault Clio ve Captur, 2035 yılına kadar markanın bir parçası olarak kalacağı ifade edilirken, 2025 yılında ise retro tasarımlı elektrikli R5 ve R4 modelleri ürün gamına eklenecek. Durum böyleyken Renault Zoe için ise model gamında yer kalmamış gibi görünüyor.

Cambolive, Avrupa pazarı için her modelin tek bir güç aktarma organı ve iki/üç donanım seviyesi ile sunulacağını belirtti. Yönetici, önümüzdeli yıllarda Renault’un ürün gamında dört elektrikli ve dört hibrit modelin yer alacağı ifade etti. Bu açıklamadan anladığımız kadarıyla Megane, Scenic, R5 ve R4 markanın elektrikli model gamını oluşturacak. Diğer yandan Clio, Captur, Arkana ve Austral ise hibrit cephesinde yer alıyor.

Renault Zoe, Avrupa’nın en çok satan elektrikli modeli olarak öne çıkıyor. 2012 ile 2022 yılları arasında 380 bin adetlik satış başarısı gösteren model, maalesef yeni neslini ise göremeyecek. Yeni model 2019 yılında yeni tasarıma ve daha uzun menzile kavuşmasına rağmen son zamanlarda rakiplerinin gerisinde kalmaya başlamıştı. R5’in ise hem daha başarılı menzili ve daha rekabetçi fiyatı ile Avrupa’da başarılı rakamlara ulaşması bekleniyor.

Fransız üretici henüz elektrikli modelinin bantlara veda edeceği tarihi açıklamış değil. Zoe’nin eskiyen altyapısı ile birlikte yetersiz sürücü asistanı sistemleri ve geçtiğimiz yıl Euro NCAP’ten sıfır yıldızda kalması gibi gelişmeler de modelin sonunu hazırlamış oldu. Bakalım Renault Zoe daha ne kadar satışta kalacak?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu