Volkswagen, Twitter reklamlarına son verdi!

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından sular bir türlü durulmak bilmiyor. Aynı zamanda Tesla‘nın CEO’luğunu da üstlenen Musk’a karşı rakiplerinden hamleler gelmeye başladı. Volkswagen yaptığı açıklama ile grup içerisindeki markalara bir sonraki duyuruya kadar Twitter üzerinden ücretli reklamları durdurma çağrısında bulundu.

Volkswagen; udi, Seat, Cupra, Ducati, Škoda, Lamborghini, Bentley ve Porsche gibi markaları bünyesinde barındırıyor

Volkswagen’den konu hakkında yapılan açıklama ile bünyesindeki markalar için Twitter reklamlarını durdurmuş durumda. Volkswagen’in çatısı altında Audi, Seat, Cupra, Ducati, Škoda, Lamborghini, Bentley ve Porsche gibi önemli markalar bulunuyor.

Popüler sosyal medya platformu Twitter, geçtiğimiz dönemde Elon Musk tarafından 44 milyar dolar karşılığında satın alındı. Yaptığı yatırımın ardından Twitter üzerinden para kazanmak isteyen Musk, şimdiden radikal kararlar almış durumda.

Twitter’ı satın alması ile birlikte yönetim kurulunu görevden alan Musk, aynı zamanda birçok çalışanın da işine son vermeye hazırlanıyor. Diğer yandan mavi tik için artık aylık 8 dolarlık ücret talep eden başarılı iş insanı, Twitter üzerinden para kazanmanın farklı yollarını araştırıyor.

Volkswagen, bu kararın ardındaki nedeni açıklamazken, Twitter’da reklam vermeyi bırakan tek marka değil. General Motors da kısa süre önce benzer bir karar ile Twitter’a reklam vermeyi bıraktığını açıklamıştı. Fisker markası da rakiplerinden birinin sahibi olduğu sosyal medya platformunu kullanmayacaklarını açıklamıştı. Citroen de benzer şekilde Twitter’da reklam vermeyi bırakan markalar arasında.

Twitter’ın gelirlerinin büyük bir kısmını reklamların oluşturduğunu düşünürsek, otomobil firmalarından yapılan bu hamlenin sosyal medya platformunu nasıl etkileyecekleri merak konusu. Peki siz markaların Twitter’a karşı bu hamlesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu