Alfa Romeo ‘dan yeni bir Super Sport mu geliyor?

İtalyan otomobil üreticisi Alfa Romeo yeni bir süper sport otomobil üretmeye hazırlanıyor olabilir!

Sınırlı sayıda üretilecek özel bir Alfa Romeo süper otomobil için ciddi bir şekilde düşünülüyor ve önümüzdeki birkaç ay içinde inşa edilmesi için yeşil ışık yakılabilir. Alfa yönetiminden Jean-Philippe Imparato, projenin Mart 2023’e kadar açıklanabileceğini söyledi. Benzinli veya elektrikli olsun, otomobilin ne şekilde olacağı henüz bilinmiyor, ancak Imparato, Maserati MC20 gibi başka bir Stellantis markası veya modeliyle paylaşılmak yerine özel tasarım bir Alfa modeli olacağını ima etti.. İkonik, süper seksi ve ilk bakışta bir Alfa Romeo olarak tanınabilir olabilir.

Imparato, “Henüz bitmedi, ama devam ediyor. Konumlandırma devam ediyor. Özel bir şey isteyen çok fazla hayranımız var” dedi. Ve gelecek yıl Mart ayında onlara bir cevap verebilmeyi umduğunu da sözlerine ekledi.

İtalyan ruhunu yansıtan SuperSport

Imparato, bu sınırlı sayıda üretilen otomobilin Alfa’nın temel model yelpazesine paralel olduğunu söyledi. Bu yeni otomobil serisi, Alfa’nın 2021’de siyaha dönmesinden ve 2022’nin ilk yarısından sonra 2027’ye kadar imzalandı. Yılda bir model piyasaya sürülecek. 2027’nin ötesinde, 2030 yılına kadar ana şirketi Stellantis’e bir ürün planı sundu ve şimdi ve sonra arasındaki her başarı yılı, sonraki bir modelin imzalanmasına izin verecek. “Her yıl, ürün planının önümüzdeki beş yılını Stellantis’le kilitleyeceğiz” dedi.

Alfa’nın gelecekte Tonale’den daha büyük ve daha küçük SUV’lar planlayıp planlamadığı sorulduğunda, Imparato “evet ve evet” dedi. Daha küçük SUV’un 2024’te Jeep Avenger’ın tamamen elektrikli bir Alfa kardeş otomobili olarak geleceği anlaşılıyor, ancak Alfa çok farklı yeteneklerle büyük ölçüde elden geçirilecek. 2025’ten sonra, tüm çekirdek Alfa’lar elektrikli olacak ve 2027’ye kadar sattığı tüm modeller elektrikli olacak, bu da Tonale’nin geleneksel içten yanmalı motorlarla piyasaya sürülen son Alfa olacağının bir göstergesi.

Alfa Romeo sıfır emisyon için tam gaz çalışıyor!

Imparato, “Alfa sıfırdan sıfır emisyona en hızlı şekilde geçecek” dedi. Genel olarak elektrikli otomobillere geçişi memnuniyetle karşıladı ve Alfa için geliştirdiği şey dışında “b planı” olmadığını söyledi. Imparato, “Mevzuat, küresel ısınma ve küresel ekosistem konularında alternatif yok” dedi. “Bu yüzden oyunun bir parçası olmak istiyoruz.”

Imparato, Alfa’nın gelecek yıl Haziran ayı sonuna kadar gelecekteki motor sporları planlarını da açıklayacağını söyledi. Mevcut çalışmalarını 2023’ün sonunda Sauber ile Formula 1 girişine son verecek, İsviçre ekibi bunun yerine 2026’dan itibaren Audi ile bir gelecek planlıyor..

“Sauber ile çok iyi bir ilişkimiz var ve onlar F1’deki en iyi müttefikler. Odak noktamız 2022 ve 2023’tür. Buna paralel olarak, geleceği inceliyoruz ve bir sonraki adımlar ve kararlar dünya çapında ekonomik bağlamda olacak. Motor sporlarında kalacağız, niyetimiz kalmak.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu