Daihatsu Copen geri mi dönüyor?

Daihatsu, 2002 yılında tanıttığı Copen modeli ile küçük otomobil segmentinde güçlü bir giriş yapmıştı. Küçük boyutları, sevimli tasarımı ve üstü açık yapısı ile özellikle gençler arasında oldukça sevilen Copen, 2012 yılı ile birlikte ilk nesline veda etmişti.

Daihatsu, tanıttığı konsept model ile otomobilseverleri heyecanlandırdı

2014 yılında ise ikinci nesli ile karşımıza çıkan Copen şirin yapısını kaybedip daha köşeli bir tasarıma kavuştu. Aracın ikinci neslini ise maalesef ülkemizde göremedik. Ancak Daihatsu’nun tanıttığı yeni konsept model, otomobilseverler olarak hepimizi heyecanlandırdı.

Daihatsu, Tokyo’daki Japan Mobility Show 2023 etkinliğinde Vision Copen de dahil olmak üzere yeni konsept modellerini tanıttı. Konsept modeli kısaca 2002 yılında piyasaya sürülen aracın modernize edilmiş bir versiyonu olarak tanımlayabiliriz. Ancak hâli hazırda oldukça başarılı olan bu tasarımı alıp günümüze uyarlayan Japon üreticinin oldukça iyi bir iş çıkardığını söyleyebiliriz.

Dış bölümde aracın aydınlatma gruplarını LED türevleri ile değiştiren Daihatsu, aracın boyutlarını da bir miktar artırmış gibi görünüyor. 3.835 mm uzunluğa, 1.695 mm genişliğe ve 1.265 mm yüksekliğe sahip olan aracın dingil mesafesi ise 2.415 mm olarak açıklandı. Bu boyutları ile konsept aracın mevcut modele göre 440 mm daha uzun olduğunu hatırlatalım. Daihatsu Copen, yeni boyutları ile ‘kei car’ sınıfından çıkıp kompakt spor otomobil sınıfına daha çok yaklaştığını söyleyebiliriz.

İç mekanda ise daha dramatik bir değişiklik bizleri karşılıyor. Dijital gösterge ekranına ve bilgi-eğlence sisteminin hakim olduğu iç mekan oldukça fütüristik bir havaya sahip. Orta konsolda da yine dokunmatik kontrollerin yanı sıra vites seçicinin ise lövye şeklinde tasarlandığını görüyoruz.

Aracın motor seçenekleri ise henüz açıklanmış değil. Ancak yapılan iddialara göre kaputun altında 1,3 litrelik bir motor olacak. Böyle bir motorun kullanılması durumunda aracın boyutlarının yanı sıra performans anlamında da önemli bir adım görebiliriz.

Tasarımı ile bizleri heyecanlandırmayı başaran Daihatsu Vision Copen, hakkında ekim ayının sonunda daha fazla bilgi edinmeyi umuyoruz. Peki siz Daihatsu Copen konsepti hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu