McLaren, elektrikli süper otomobilleri 2030’dan önce tanıtmayacak!

İngiliz otomobil üreticisi McLaren, tamamen elektrikli süper otomobillerin 2030 yılına kadar tanıtılmayacağını açıkladı.

McLaren CEO’su Michael Leiters ile gerçekleştirilen son röportaja göre İngiliz üretici, önümüzdeki kısa dönem içerisinde tamamen elektrikli bir süper otomobil modeli tanıtmayı pek düşünmüyor. Leiters, röportajda tamamen elektrikli bir süper otomobili piyasaya sürmeleri için batarya teknolojilerin gelişmesiyle birlikte daha hafif olmaları ve iyi bir menzil sunabilmeleri gerektiğini belirtti.

Dubai’de basın yetkilileriyle gerçekleştirdiği konuşmasında Leiters, hafifliğin McLaren modelleri için olan önemine vurgu yaptı. CEO, ağır otomobillerin sürücülere iyi bir sürüş deneyimi veremeyeceğini ve müşterilerle araç arasında çeşitli kopukluklara neden olabileceğini söyledi. Ayrıca açıklamasında şunu da belirtti: “Ben bu teknolojinin tamamen elektrikli gerçek McLaren süper otomobilleri için bu on yılın sonundan önce hazır olacağını düşünmüyorum.”

McLaren CEO’su geçtiğimiz Ağustos ayında da yaptığı konuşmasında benzer bilgiler paylaşmıştı. Anlaşılan şu ki McLaren için tamamen elektrikli süper otomobillerin önündeki en büyük engel olarak batarya teknolojileri karşımıza çıkıyor. Zira bataryaların spor araçlara göre ağır olması ve çok hızlı kullanımlarda az bir menzil sunabilmeleri elektrikli spor otomobillerin piyasaya sunulması için biraz daha sabretmemize neden olacak. Şirketin gelecek planlarına bakarsak ilerleyen dönemlerde bizleri daha çok şarj edilebilir hibrit araçlar karşılayacak. Bu sayede İngiliz otomobil üreticisi her ne kadar tamamen elektrikli bir model üretmese de elektrik destekli araçlarla karşımıza çıkacak.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu