Tesla Model Y fiyatı Türkiye’de ilk defa düştü!

Elektrikli araçlar ile her geçen gün daha fazla karşılaşmaya başladık. Ülkemizde de bu araçların satışları artarken zirvede ise Tesla Model Y geliyor. Geçtiğimiz ay en çok satan araçlar arasına girmeyi başaran elekrikli SUV modelin fiyatında ise bir ilk gerçekleşti. Ülkemizde adım attığı günden bu yana fiyatı sürekli artan Tesla Model Y, bu sefer ise indirim ile karşımıza çıkıyor.

Ülkemizde sunulduğu nisan ayından bu yana fiyatına 6 kez zam yapılan Tesla Model Y indirimle tanıştı.

Ülkemizde sunulduğu nisan ayından bu yana fiyatına 6 kez zam yapılan Tesla Model Y indirimle tanıştı. Bilindiği gibi Tesla uzun zamandır araçlarında agresif bir indirim politikası sergiliyor. Ülkemiz ise maalesef artan kur rakamları nedeniyle bu indirimlerden yararlanamıyordu. Ancak ABD’li üreticinin yaptığı son indirimler Tesla Model Y’nin giriş versiyonuna da yansımış görünüyor.

Yapılan indirim ile birlikte Tesla Model Y RWD versiyonunun fiyatı 2 milyon 322 bin TL seviyesinden 2 milyon 207 bin TL’ye düşmüş durumda. Diğer yandan aracın çift motorlu ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip diğer iki versiyonunda ise zam mevcut.

ModelÖnceki fiyatıEkim ayı fiyatı
Tesla Model Y RWD2.322.468 TL2.207.844 TL
Tesla Model Y Long Range AWD2.424.384 TL2.765.030 TL
Tesla Model Y Performance AWD2.726.957 TL2.877.542 TL

Tesla Model Y, son dönemde gösterdiği başarılı satış rakamları ile ülkemizde en çok satılan araçlar arasına da girmeyi başardı. Eylül ayında 4 bin 700 adet satış adedine ulaşan elektrikli otomobil birçok popüler modeli geride bırakarak üçüncü olmayı başardı. Listenin ilk iki sırasında ise 6 bin 365 adetlik satış ile Fiat Egea Sedan ve 4 bin 869 adet satış yakalayan Egea Cross modelleri yer alıyor.

Yaklaşık 100 bin TL’lik indirime giren Tesla Model Y’nin önümüzdeki günlerde başarılı satış rakamlarına devam etmesi bekleniyor. Peki siz Tesla Model Y ve indirimli fiyatı hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu