Japon işi Ferrari SUV: Toyota Crown Sport

Toyota,premium Crown model ailesini genişletmeye devam ediyor. Japon üretici son olarak yeni Crown Sport modeli ile aileye sportif bir SUV ekledi. Yeni model özellikle ön tasarımı ile Ferrari Purosangue modelini hatırlatıyor. İşte Japon işi Ferrari SUV modelinin detayları:

SUV modelin U formlu ince LED farları çoğu otomobilsevere Ferrari Purosangue’yi hatırlatıyor

Geçtiğimiz yıl tanıtılan konsept modelin ardından gün yüzüne çıkan Toyota Crown Sport, hem hibrit hem de şarj edilebilir hibrit seçenekleri ile karşımıza çıkacak. Yeni modelin en çok dikkat çeken tarafı ise Ferrari Purosangue ile olan benzerliği oldu. SUV modelin U formlu ince LED farları çoğu otomobilsevere Ferrari’yi hatırlatıyor. Ancak Toyota’nın bu far tasarımını Crown modellerinin yanı sıra yeni nesil Prius ve elektrikli bZ EV modellerinde de görmüştük. Yani bu tasarımın Toyota tarafından uzun süredir kullanıldığını hatırlatalım.

Ön bölümde Purosangue modelini hatırlatan sportif bir tasarım benimseyen Toyota, aracın diğer taraflarında da bu karakteri ortaya koyuyor. SUV modelin çıkıntılı çamurlukları, 21 inçlik jantları, agresif arka tamponu ve eğimli tavan çizgisi sportif karakteri başarılı bir şekilde sürdürüyor.

Crown Sport, 4.720 mm uzunluğa, 1.880 mm genişliğe ve 1.565 mm yüksekliğe sahip. Bu rakamlar Crown Sport modelini Crown Crossover’dan 260 mm, daha kısa, 40 mm daha geniş ve 25 mm daha yüksek hâle getiriyor.

Aracın iç mekanında ise Crown Crossover ile benzer bir temanın kullanıldığını görüyoruz. 12,3 inçlik bilgi eğlence sistemi ekranına sahip olan modelde iç mekanın geri kalanının ise aracın dış tasarımı kadar dikkat çekici olmadığını söyleyebiliriz. Bu bölümde Japon üreticiden daha fütüristik bir yaklaşım görmek fena olmazdı.

Aracın motor seçeneklerine göz atacak olursak; Crown Crossover’da da gördüğümüz 2,5 litrelik E-Four hibrit ünite yeni SUV modelde de karşımıza çıkacak. 234 beygir güç üretebilen bu ünitenin gücü dört tekerleğe birden aktarabildiğini söylemekte yarar var. Aracın şarj edilebilir hibrit güç ünitesi konusunda ise Toyota henüz net bir açıklama yapmış değil. Japon üretici, aracın şarj edilebilir hibrit motorlu versiyonu için kabin alanını olumsuz etkilemeyen büyük bir bataryaya sahip olacağını söylemekle yetindi.

Toyota Crown Sport, markanın Japonya’daki Tsutsumi Fabrikasında üretilecek.Aylık 700 adetlik üretim hacmi hedeflenen modelin başlangıç fiyatı ise 5.900.000 ¥ (39.620 $) olarak belirlenmiş durumda. Yeni SUV modeli için Japonya’da siparişleri almaya başlayan Toyota, ilk teslimatları ise kasım ayında yapmayı planlıyor. Aracın şarj edilebilir hibrit versiyonu ise Aralık ayında yollarda olacak.

Toyota’nın Crown serisi, Kasım ayında Crown Sedan’ın ve 2024 yılında ise büyük boyutlu bir SUV olan Crown Estate’in piyasaya sürülmesiyle genişlemeye devam edecek. Peki siz Toyota’nın yeni Crown ailesi ve Ferrari Purosangue SUV modeline olan benzerliği hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu