Tesla, Autopilot güvenliği sebebiyle araçlarını geri çağırıyor!

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD’de satılan 2 milyondan fazla aracını Autopilot sistemini yetersiz uyarıları nedeniyle geri çağırıyor.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA) tarafından yayınlanan raporlara göre Autopilot teknolojisi 2021’den beri ayrıntılı bir şekilde gözlemleniyor ve sistemde sürücülerin Autopilot teknolojisini kötü amaçla kullanmasına engel olan uyarı sistemleri bulunmuyor. NHTSA, bazı durumlarda sürücülerin bu sistemi kötü amaçlarla kullanabildiklerini ve sistemi yanlış anlayabildiklerini belirtti.

Kurum tarafından yapılan açıklamada Autopilot sisteminin sürücüleri direksiyonun başında tutma konusunda yeterli ikazları vermediğini belirtti. Zira yurtdışında yayınlanan bazı videolara baktığımızda sürücülerin direksiyon başında olmadan ya da uyuyarak aracı tamamen sisteme bıraktıklarını görüyoruz. Tesla, bu sebeple Autopilot sistemindeki eksikleri yayınlayacağı bir güncellemeyle kapatacak.

NHTSA tarafından raporda aktarılanlara göre 16 Ekim’de şirket ile iletişime geçildi ve Tesla, sistemdeki eksikleri kabul etmedi. Ancak buna rağmen idare ile anlaşmaya vararak güncelleme yayınlama sözü verdi. Bu kapsamda Tesla; Model X, Model S, Model 3 ve Model Y araçları için yeni bir güncelleme yayınlayacak.

Daha öncesinde Şubat ayında Tesla, Autopilot teknolojisine sahip araçların kendi başlarına hız sınırlarını aşabilmeleri sebebiyle bir geri çağırma yayınladı. Bu geri çağırma kapsamında uzaktan güncellemeyle problem çözüldü. Son dönemde Full Self-Driving teknolojisini gelişmesiyle birlikte önümüzdeki yıllarda bu tarz geri çağırmaları daha sık görebiliriz.

Peki, sizin düşünceleriniz neler? Görüşlerinizi yorumlar bölümünde belirtmeyi ve sosyal medya hesaplarımızı takip etmeyi unutmayın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu