Yenilenen hibrit Honda CR-V e:HEV, Türkiye’de satışa sunuldu!

Honda’nın dünya genelinde en çok satan SUV modeli olan CR-V’nin yeni nesli, gelişmiş yüzde 100 e:HEV hibrit teknolojisi ile yollara çıkıyor. E segmentinde yer alan, Honda Türkiye’nin hibrit SUV ailesini tamamlayan yeni CR-V e:HEV büyüyen boyutu, değişen tasarımı, verimli yakıt tüketimi, konforu, genişleyen donanım ve güvenlik özellikleriyle fark yaratıyor. Honda’nın Gelişmiş Sürüş Destek Teknolojileri (ADAS) paketi SENSING 360 da Avrupa’da ilk kez CR-V e:HEV’de yer alıyor. Honda mühendisleri tarafından sürücülerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik tasarlanan bu sistemle sürüş güvenliği üst seviyelere taşınıyor.

Yeni CR-V e:HEV, Advance donanım paketi ile Kanyon Mavi, Metalik Kristal Beyaz, Sedefli Kristal Siyahrenk seçenekleri olmak üzere 16 Aralık 2023 Cumartesi günü 3 milyon TL satış fiyatıyla Honda bayilerinde yerini alacak.

Honda’nın yeni CR-V e:HEV modeli, iç mekânda kullanılan kaliteli malzemeler, kolay kullanım sunan kontrol paneli ile üst seviyelerde bir SUV araç içi deneyim sunuyor. Kullanım kolaylığı için en uygun şekilde konumlandırılan tuşlu vites bölmesi, sürücünün hareket halindeyken de tüm önemli işlevlere kolaylıkla erişmesini sağlıyor. Yenilenen bilgi-eğlence sistemi ve bağlantı seçenekleri de sunulan yeni CR-V e:HEV’de ilk kez göz hizası gösterge paneli (Head Up Display), sürüş esnasında kullanıcının hız ve sürüş desteği bilgilerini yüksek çözünürlükte görmesine olanak tanıyor. Direksiyonun arkasında yer alan 10,2 inçlik TFT dijital gösterge ekranında sürücü için gerekli tüm bilgiler yer alıyor.

CR-V e:HEV’in ön konsolunda ve arka yaşam alanında yer verilen 4 adet USB bağlantı noktası gece sürüşlerinde kullanım kolaylığı için aydınlatılıyor. Önde yer alan kablosuz şarj alanının güçlü bir performans sunması için soğutma fanı da yer alıyor. Orta konsolda yer alan bardak tutucu, aracın hem ön hem arka yaşam alanındaki geniş saklama alanları ile iç mekanın işlevselliğini artırıyor. Yeni Honda CR-V’nin 12 hoparlörlü, yüksek performanslı BOSE Premium Ses sistemi yolculukları daha keyifli bir hale getiriyor. CR-V e:HEV’in elektrikli kapağa sahip 579 litrelik bagajı, arka koltukların ileri-geri hareket kabiliyeti sayesinde büyük eşyaları taşıma imkanı da sunuyor.

Yeni nesil CR-V’de kullanılan gelişmiş e:HEV teknolojisi, iyileştirilen çevresel performansı, hızlı tepki veren güçlü motoru ve azaltılmış kabin içi sesiyle heyecanlı bir sürüş deneyimi sunuyor. Güçlenen hibrit güç-aktarma sisteminde yer alan 2.0 litre dört silindirli direkt enjeksiyonlu Atkinson çevrimli benzinli motor, çift elektrik motorlu otomatik şanzıman ile uyum içerisinde çalışıyor. Güncel versiyon, tahrik motoru ve jeneratörü ayrı bir eksende konumlandırarak motorların kapladığı alanı değiştirmeden yüzde 6,5 daha fazla tork (335 Nm) değerine ve maksimum motor hızı da 1.500 d/d artırılarak 14.500 d/d’ya ulaşıyor. Böylelikle, yüzde 4 oranında daha yüksek maksimum hıza çıkılabiliyor. Bunların yanı sıra şanzımanda da yapılan geliştirmeler ile motorlu sürüş modundaki düşük hızlarda da çekiş gücü artıyor. Diğer taraftan hibrit güç-aktarma sistemindeki iyileştirmeler kapsamında; Güç Kontrol Ünitesi (PCU) ve Akıllı Güç Ünitesi (IPU) de yenilenerek daha etkin bir hızlanma hissi ve hızlanmalarda daha hassas tepki sağlanıyor. Dört tekerlekten çekişli versiyonu ile satışa sunulan yeni CR-V e:HEV’in 0-100 km/s hızlanma süresi 9,5 saniye olurken; 187 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. Motor performansındaki artışa rağmen e:HEV sistemin sunduğu daha yüksek verimlilik ve düşük emisyon değerleriyle dikkat çeken CR-V,  151 g/km (WLTP) karma karbon dioksit emisyon değeri ve 6,7 lt/100 km (WLTP) birleşik yakıt tüketim değerine ulaşıyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu